Tarraco Viva, sota la influència dels Jocs del Mediterrani

Rate this post

El festival Tarraco Viva, que aquest any celebra la 20a edició, ho farà amb la vista posada en la celebració dels Jocs del Mediterrani a Tarragona. Del 13 al 27 de maig es duran a terme més de 450 actes al voltant dels eixos principals: l’esport i la cultura al Mediterrani clàssic, dones de l’antiguitat i la vida quotidiana en un carrer romà.

El director del festival, Magí Seritjol, explica l’aposta per donar a conèixer l’esport al Mediterrani clàssic des del punt de vista de la cultura. “Reivindiquem que l’esport va néixer al Mediterrani, els grecs ja competien i els atletes representaven l’ideal de virtut personal i bellesa que ens ha arribat fins als nostres dies”, explica.

El tret de sortida de Tarraco Viva serà aquest diumenge a l’amfiteatre amb la celebració d’una recreació històrica inaugural: els Jocs de Nemea, que juntament amb els Jocs Olímpics, els Pítics i els Ístmics formaven les competicions principals dels Jocs Panhel·lènics, els més importants del món antic. Una altra de les activitats destacades serà l’exposició itinerant per la Part Alta: Areté: esport, bellesa i coneixement a l’antiga Grècia.

La dona també tindrà un paper destacat en aquesta edició del festival, amb la presentació de figures femenines destacades de l’època i també amb l’explicació de la seva vinculació a diferents àmbits, que anirà a l’alça els pròxims anys, tal com detalla Seritjol: “Les activitats al voltant de la dona aniran prenent més protagonisme en pròximes edicions, ja que cada cop hi ha més estudis sobre la seva importància en el món clàssic i des del festival volem posar-la en valor”.

‘Veïns de Roma’

Veïns de Roma és una de les activitats pensades per i per als veïns de Tarragona, ja que compta amb la col·laboració de la Xarxa de Centres Cívics de la ciutat. L’any passat hi van participar unes 200 persones i aquest any, amb un nou format, es vol arribar a molta més gent, recreant un carrer romà on els espectadors podran comparar la vida diària dels veïns d’una ciutat romana amb l’actual. L’activitat tindrà una versió nocturna per conèixer el moment dels marginats, delinqüents i prostitutes.

Una de les principals novetats serà Racons amb història, una nova activitat que presentarà petites històries del món antic en petits espais relacionats amb el patrimoni històric. Es tracta de petites històries, una mena de pinzellades per gaudir del que ha sigut la història.

Tarraco Viva es desenvoluparà en 30 espais de la ciutat i del territori, la majoria museus i recintes monumentals declarats Patrimoni Mundial. En aquest sentit, continua la vinculació amb Altafulla, Constantí, Cambrils, Falset i Vila-rodona. Més de 30 entitats culturals de la ciutat participen en la creació d’activitats i són prop de 1.000 les persones implicades en el festival.

Anar a la font

Powered by WPeMatico

Translate »