Tallen la frontera al Pertús hores abans del 10-N

La plataforma de protesta contra la sentència del judici al procés Pícnic per la República s'ha sumat a les més de tres-centes activitats que ha convocat el Tsunami Democràtic per la jornada de reflexió. 

La convocatòria ha estat contundent. Desenes de persones han tallat la zona fronterera del Pertús, a la Catalunya Nord. Concretament, l'acció ha començat a les 11 hores del matí a la Nacional II i està previst que el tall d'aquesta via s'allargui fins a la una del migdia. Seguint les indicacions de Pícnic per la República, els manifestants han aparcat el vehicle abans de travessar el punt fronterer, han creuat les cabines de control a peu i han tallat el trànsit a la banda nord. 

Per als impulsors d'aquesta nova acció, el Pertús és un punt simbòlic, ja que s'hi va firmar el Tractat dels Pirineus que va mutilar Catalunya.  El 7 de novembre de 1659 les monarquies hispànica i francesa van arribar a un acord de pau, que va significar la fi de la guerra dels Trenta Anys i que va amputar a Catalunya els territoris de l'antic comtat del Rosselló i bona part del de la Cerdanya. 

Vermut el Pertús Pícnic per la Reopública

Pícnic per la República convida els catalans de banda i banda de la frontera a un "vermut de germanor" una vegada s'aixequi el tall. La convocatòria vol "denunciar un tractat dels Pirineus que va separar l'únic país que som", diu la plataforma.

Una vegada s'hagi aixecat el tall, el Comitè de Solidaritat Catalana de Perpinyà, que dona suport a la iniciativa de Pícnic per la República, convida tothom a seguir les activitats programades pel Correllengua i la commemoració i denúncia del Tractat dels Pirineus a Perpinyà a partir de les 16 hores. 

El tall de la frontera al Pertús se suma les activitats de Tsunami Democràtic arreu del territori i a la jornada de concerts que començarà a les 16 hores a la plaça de Catalunya de Barcelona.

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: