Taiwan es converteix en el primer país de l’Àsia que legalitza el matrimoni homosexual

Centenars de persones amb una bandera gai gegant s’havien concentrat a les portes del Parlament de Taipei. Després d’un intens debat, la cambra finalment ha aprovat una llei per legalitzar el matrimoni homosexual que converteix així Taiwan en el primer estat de l’Àsia que instaura aquesta mesura.

La decisió del Parlament taiwanès compleix una ordre del Tribunal Constitucional del país, que el 2017 va dictar que calia legalitzar els matrimonis de persones del mateix sexe i va donar a l’hemicicle dos anys per aprovar la reforma legal, un termini que s’acabava aquest 24 de maig.

La norma va ser aprovada per 66 vots contra 27, amb el suport de la majoria del Partit Democràtic Progressista, actualment al govern. La presidenta de Taiwan, Tsai Ing-wen, es va felicitar a Twitter perquè al seu país ha “triomfat l’amor”, com havia anunciat en un tuit previ. “Hem fet un pas enorme cap a la igualtat i hem fet de Taiwan un país millor”, ha piulat després de la votació. La nova llei entrarà en vigor després que Tsai la signi.

On May 17th, 2019 in #Taiwan, #LoveWon. We took a big step towards true equality, and made Taiwan a better country. 🏳️‍🌈

— 蔡英文 Tsai Ing-wen (@iingwen) 17 de maig de 2019

La llei que s’ha aprovat, de fet, és la proposada pel govern de Tsei, la més progressista de les tres que s’han votat aquest divendres, ja que els partits d’oposició havien plantejat les seves alternatives, que apostaven per legalitzar “unions del mateix sexe” o “relacions familiars del mateix sexe” en lloc de “matrimonis”.

L’explosió d’alegria va ser enorme entre els centenars de persones concentrades a les portes de l’hemicicle a l’espera del resultat de la votació. La comunitat LGTB de Taiwan, que cada any celebra una gran desfilada que prova la seva força, havia avisat que només acceptaria la versió de la llei que proposava el govern. La norma també és l’única que concedeix alguns drets d’adopció, tot i que limitats, als matrimonis homosexuals.

Amb tot, la mesura aprovada aquest divendres podria complicar les possibilitats de la presidenta Tsai de guanyar la reelecció en les eleccions presidencials del mes de gener, ja que una part important de la població no hi està d’acord.

En una sèrie de referèndums l’any passat, els taiwanesos van votar en contra del matrimoni homosexual, ja que consideren que aquesta unió està reservada per a parelles formades per un home i una dona. Els partits conservadors, com l’opositor Kuomitang, critiquen la decisió del Parlament perquè troben que “va en contra de la voluntat del poble”.

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: