Suspenen la processó de legionaris a Palafolls i plantegen una alternativa

'El novio de la muerte' no s'escoltarà pels carrers de Palafolls, de moment. La confraria de Sant Lluís i Santa Maria de Palafolls ha decidit desconvocar la processó de Dijous Sant com a mesura preventiva per la crisi del coronavirus.

La processó té la particularitat que compta amb la sempre polèmica participació de la Germandat dels Cavallers Legionaris de Barcelona i el Crist de la Bona Mort. La suspensió, però, no significa que la presència dels legionaris al municipi estigui descartada, ja que l'organització estudia convocar una processó "extraordinària" un cop superada la crisi sanitària i fora ja del calendari de la Setmana Santa.

Els darrers anys, la processó ha provocar diversos moment de tensió entre partidaris i detractors i ha obligat a intervenir els antiavalots dels Mossos d'Esquadra. El mateix ajuntament sempre s'ha mostrat contrari a la celebració d'aquest acte militar i la pròpia església catòlica no aprova la desfilada armada amb pas religiós. L'any passat, la parròquia local va considerar que l'event era "una activitat no religiosa" que s'apartava de les que sí entraven dins la Setmana Santa.

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: