Suspenen la loteria a Espanya pel coronavirus, la catalana pendent de decisió

Fins a nova ordre, Loterías y Apuestas del Estado i la ONCE han anunciat que suspenen els sortejos seguint les normes del Reial Decret imposat pel govern espanyol arran de la crisi del coronavirus. La mesura es fa efectiva a partir d'avui i, en paral·lel, Loteries de Catalunya ha convocat una reunió d'urgència per avaluar si sumar-se a la suspensió.

El joc és una competència exclusiva de la Generalitat tal com marca l'Estatut d'Autonomia en l'Article 141.1. No obstant, es poden prendre mesures que facilitin el joc virtual però en cap cas relacionat amb els punts de venda que tenen prohibida la seva obertura.

article loteria

En un comunicat, la loteria espanyola explica que el pagament de premis inferiors a 2.000 euros en els punts de venda queda suspès i la venda virtual també. Pel que fa als premis superiors a 2.000 euros, deriva fer el cobrament a les entitats bancàries que encara estiguin obertes. Tot i que la recomanació, sempre que es pugui, és esperar ingressar els diners fins que acabi el confinament.

També remarca que tots els sortejos pendents s'aplacen fins a una nova data, encara pendent de determinar i demana que es guardin tots els dècims comprats. En canvi, l'Euromillón del 17 i 20 de març se celebrarà i deixa oberta la Lotobolsa, el moneder virtual dels usuaris per pagar apostes i subscripcions.

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: