Susana Díaz rebrà demà a Barcelona el premi sociopolític de la FECAC

Rate this post

La presidenta d’Andalusia, Susana Díaz, acudirà demà a Barcelona per recollir el premi sociopolític que li ha concedit la Federació d’Entitats Culturals Andaluses a Catalunya (FECAC) amb motiu del Dia d’Andalusia.

La FECAC lliurarà demà a la nit en un hotel barceloní els premis que atorga anualment amb motiu de la celebració del Dia d’Andalusia a Catalunya. Entre els guardonats està la presidenta de la Junta d’Andalusia, Susana Díaz, a qui li correspon el premi sociopolític, que recollirà personalment de mans del president de la FECAC, Daniel Salinero, en el transcurs d’un sopar al Novotel Glòries. Les entitats andaluses de Catalunya han decidit premiar Susana Díaz “per la seva capacitat de lideratge i de proximitat a les inquietuds dels ciutadans, així com el suport que dispensa a la cultura de la comunitat andalusa fora del seu territori”, segons la decisió del premi.

Segons han avançat els organitzadors, entre d’altres autoritats, assistiran al sopar l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, el president de la Diputació de Jaén, Francisco Reyes, el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, i diversos alcaldes i altres càrrecs de poblacions catalanes. La gala, que serà presentada per Manolo Garrido i que comptarà amb l’actuació d’Amics de Gines, que rebrà un dels premis de la nit, s’emmarca en les XXXIV Jornades Commemoratives del Dia d’Andalusia, dedicat aquest any a la província de Jaén, que se celebren amb diverses activitats des del passat 2 de febrer al 4 de març a Barcelona, Cerdanyola del Vallès i Terrassa.

Entre els premiats d’aquesta edició estan, en la categoria artística, Amigos de Gines, grup de sevillanes fundat el 1969 a Gines (Sevilla) i que han fet mundialment famosos per la seva peça ‘El adiós’, amb la qual van acomiadar al Papa Joan Pau II a Sevilla.

També es lliurarà el premi a la Labor Jove a l’artista, Miranda Fernández Buitrago, que amb només 16 anys ja ha adquirit renom com a pianista de música clàssica, flamenc, jazz i llatí, cosa que l’ha portat a escenaris com el Palau de la Música o l’Auditori de Barcelona i fins i tot a l’estranger.

El premi destinat a mitjans de comunicació s’ha adjudicat aquest any al periodista Carlos María Ruiz de la Rosa (Puerto Real, Cadis. 1966), editor i presentador de l’informatiu Bon dia de Canal Sur Televisió, “pel rigor informatiu en el tractament dels atemptats del mes d’agost a Catalunya i els esdeveniments polítics del Procés sobiranista”.

Les entitats de la FECAC també guardonaran la gestió empresarial de Transports Urbans i Serveis Generals SAL (TUSGSAL), companyia d’autobusos que atén els usuaris de la conurbació barcelonina; la trajectòria personal de Mari Ángeles Pérez Marín, cambrera de la Virgen del Rocío de Cerdanyola del Vallès, i la funció social de la Catalònia Fundació Creactiva, entitat sense ànim de lucre de Cerdanyola del Vallès que es dedica a ajudar en la discapacitat intel·lectual. La Federació d’Entitats Culturals Andaluses a Catalunya (FECAC), fundada el 1982, agrupa a més de cent entitats, bàsicament Cases d’Andalusia, centres i associacions culturals, germandats del Rocío, germandats de penitents i penyes flamenques, i organitza cada any la Fira d’Abril de Catalunya, la Romería del Rocío, la Setmana Cultural al febrer i el concurs nacional bianual de cant Yunque Flamenco.

Anar a la font
El Nacional

Powered by WPeMatico

Translate »