Les existències es van desplomar com a perspectives econòmiques Grim Markets: actualitzacions en viu

Aquí teniu el que heu de saber:

Els mercats financers van caure dilluns, ja que els inversors es van enfrontar amb evidències que podria haver començat ja un fort descens de les economies més grans del món.

El rescabalament va començar després que la Reserva Federal prengués mesures extraordinàries el diumenge a la tarda per reforçar l'economia nord-americana, cosa que va suposar que es produïa una crisi econòmica a mesura que les empreses es tancaven i es tancaven les fronteres per contenir el coronavirus. La dotació financera va ser global, amb importants referents a Àsia, Europa i els Estats Units que van caure tots el dilluns.

Després va arribar la notícia que l'activitat de fàbriques a la Xina, una de les economies més grans del món, va caure un 13,5 per cent el mes passat respecte al febrer de l'any passat. La inversió a la Xina va caure aproximadament un 25 per cent. I una de les primeres dades sobre l'activitat econòmica nord-americana al març, un indicador de l'activitat de fabricació a l'estat de Nova York, va mostrar un rècord de caiguda en un mes en la mesura, que va caure al seu nivell més baix des del 2009.

“Malauradament, aquesta és la nova realitat. Aquest informe és un factor pràctic de futur ”, van escriure analistes econòmics amb el banc d’inversions Jefferies a Nova York.

L’administració Trump va publicar dilluns noves directrius públiques per frenar la propagació del coronavirus, incloent tancament d’escoles i evitar grups de més de 10 persones, viatges discrecionals, bars, restaurants i pistes de menjar.

El S&P 500 va caure un 12 per cent, la seva caiguda més gran des que el brot de coronavirus va començar a rodar mercats als Estats Units el mes passat, i la seva pitjor davallada diària des d'octubre de 1987, quan les existències van caure al voltant del 20 per cent en el que es coneixia com a Black Monday. Pel que fa a la tecnologia pesada Nasdaq, la caiguda va ser el pitjor del seu rècord.

Els preus de l'energia també es van reduir força, ja que els inversors van tenir en compte alentiments importants de l'activitat econòmica.

Els preus mundials del petroli van caure fins a menys de 30 dòlars el barril, el nivell més baix en més de quatre anys. El petroli ha caigut a la meitat des del començament de l'any, i alguns analistes preveuen que els preus del petroli podrien caure per sota dels 20 dòlars el barril en les properes setmanes.

El pànic va mostrar indicis de disminució quan els mercats es van obrir dimarts a Àsia. Els mercats al Japó i Austràlia van augmentar més del 2 per cent en els primers negocis, mentre que les accions xineses a la part continental van ser moderadament superiors i Hong Kong, a un nivell mínim.

Imatge Tim Cook, director executiu d'Apple, va presentar la targeta Apple el 2019. & nbsp;
Crèdit … Jim Wilson / The New York Times

Goldman Sachs i Apple concedeixen renúncies a un mes sense pagament d’interès a les persones que tinguin la targeta de crèdit Apple que emeten les empreses.

Tots els titulars de la targeta es poden inscriure al programa d’atenció al client. Una vegada que ho facin, poden saltar-se el pagament del març i no comportaran càrrecs d’interessos, van dir diumenge les companyies als titulars de la targeta. Les empreses no afegiran l’interès al saldo més endavant i les puntuacions de crèdit dels clients no patiran si hi participen.

Altres bancs poden fer ofertes similars. La Reserva Federal i un grup de reguladors financers van animar els bancs la setmana passada a "satisfer les necessitats financeres dels clients" i a "treballar constructivament" amb els de "comunitats afectades".

JPMorgan Chase també ha permès que alguns clients puguin saltar-se un pagament sense incorporar interessos, va dir una portaveu.

Goldman Sachs estendrà la mateixa oferta als clients amb préstecs personals a través del seu banc en línia, Marcus, en el qual no col·labora amb Apple, va dir Williams.

El grup de pressió de les principals companyies aèries dels Estats Units va demanar dilluns al govern que proporcionés a la indústria més de 50.000 milions de dòlars en suport d’emergència en forma d’ajuts, garanties de préstecs i reducció d’impostos. El grup, Airlines for America , va advertir que la situació no és sostenible per a la indústria i que no hi ha cap final a la vista.

"Aquest és un problema d'avui, no un problema de demà", va dir Nicholas E. Calio, conseller delegat d'Aeròries d'Amèrica . "Requereix una actuació urgent."

Boeing va confirmar dilluns que havia conversat amb la Casa Blanca i el Congrés sobre l'accés a l'assistència del govern per meteoritzar l'impacte econòmic del brot.

"Estem aprofitant tots els nostres recursos per sostenir les nostres operacions", va dir un portaveu de Boeing, Gordon Johndroe, en un comunicat.

La companyia recentment va obtenir un préstec de 13.800 milions de dòlars i va congelar la nova contractació. Les notícies que la companyia havia rebut sobre el préstec, que va informar per primera vegada per Bloomberg la setmana passada, va enviar les accions de la companyia a caure.

El grup de la indústria aèria va dir que les cancel·lacions de vols superaven les noves reserves i que el descens de la demanda empitjorava. La sol·licitud incloïa 25.000 milions de dòlars en ajuts per a transportistes de passatgers, 4.000 milions de dòlars en ajuts per a càrrega, 25.000 milions de dòlars en garanties de préstecs.

Larry Kudlow, director del Consell Econòmic Nacional, va dir dilluns que "estem en contacte" amb les companyies aèries "sobre els seus balanços i els seus fluxos d'efectiu".

"No veiem que les companyies aèries fallin, però si arriben a una crisi de diners, intentarem ajudar-les", va dir.

En alguns llocs, funcionaris públics i propietaris d’empreses privades es van desplaçar amb una velocitat impressionant. En d'altres, dominava la vacil·lació paral·lela, el desafiament bravado o el desconsideració flagrant. El dilluns, a tot arreu, hi havia signes que la major part de l’economia nord-americana s’estava estrenyent sense parar.

A tot el país, bars i llibreries, gimnasos i salons d’ungles, aules de parvulari i universitats tanquen les portes. Els principals comerciants de Apple a Lululemon a la Patagònia han tancat botigues durant dues setmanes, igual que els hotels de casino a Las Vegas.

Algunes empreses estan tancant botigues per evitar la propagació del virus. Uns altres estan retallant perquè els seus clients es queden fora.

Moltes empreses s’han compromès a seguir pagant als treballadors que no hi arribin i el Congrés està treballant en legislació per ajudar a les empreses a cobrir costos. Però només hi ha qüestió de temps abans que els acomiadaments es comencin a registrar en una economia més àmplia.

Challenger Gray i Christmas , una firma d’explotació que fa el seguiment dels acomiadaments, va dir que fins ara només havia vist un grapat relatiu a acomiadaments relacionats amb coronavirus.

"Preveiem que arribin més", va dir Andrew Challenger, vicepresident de la firma. Probablement, molts no seran anunciats i seran difícils de localitzar, almenys en temps real, va dir. "Però definitivament començaran a passar bastant ràpidament."

Alguns negocis improvisen. Starbucks està eliminant els seients a totes les botigues de la seva companyia als Estats Units durant, al menys, les dues setmanes següents, per fomentar el distanciament social. Els restaurants de la companyia de McDonald tancaran les zones de descans i passaran a servir els clients mitjançant el lliurament, la sortida i el lliurament. Les botigues Stop & Shop s’obriran abans de les 6 del matí a les 7:30 de la nit per atendre només als clients majors de 60 anys.

I altres preveuen mantenir les portes obertes, inclosos alguns comerciants. La Home Depot , que dóna feina a prop de 400.000 persones en aproximadament 2.200 botigues als Estats Units, també va estar oberta als negocis el dilluns. Lowe , una altra gran cadena de millora de cases, va dir que totes les seves més de 1.700 botigues estaven obertes per a negocis.

L’UPS , que dóna feina a prop de 413.000 persones als Estats Units, continuava processant paquets i enviant camions per a lliuraments. Merck , la companyia farmacèutica, continuava produint i distribuint medicaments de les instal·lacions repartides per nou estats.

Amazon va dir que contractaria 100.000 treballadors nous i augmentaria la remuneració de 2 dòlars per hora per a molts empleats com a resposta a un augment de les ordres de lliurament de persones que es queden a casa per combatre la propagació del coronavirus.

Amazon va dir que els 100.000 nous llocs de treball inclouen posicions a temps complet i parcial a tot Estats Units per personal dels seus magatzems i fer lliuraments. L’empresa va animar a les persones que van perdre la feina com a conseqüència d’aturades i cancel·lacions relacionades amb coronavirus a aplicar-les.

"També sabem que moltes persones han estat afectades econòmicament, ja que la feina en zones com l'hostaleria, els restaurants i els desplaçaments es perden o sofreixen com a part d'aquesta crisi", va dir la companyia en un comunicat . "Volem que les persones sàpiguen que els acollim als nostres equips fins que les coses tornin a la normalitat i el seu passat empleador sigui capaç de recuperar-les."

Amazon va dir que també gastaria 350 milions de dòlars per augmentar el sou per 2 o més dòlars per hora per als treballadors que treballin la seva enorme operació logística als Estats Units, Gran Bretanya i parts d’Europa. Les pujades duraran almenys fins a l’abril. Als Estats Units, aquests treballadors comencen a partir de 15 dòlars la hora.

La davallada del mercat de valors, que va assolir un màxim rècord fa menys d’un mes, ha esborrat molts dels beneficis que el president Trump ha aconseguit al llarg de la seva presidència.

La victòria del Senyor Trump el 2016, juntament amb el control del Congrés del Partit Republicà, va suposar un augment dels preus de les accions, ja que els inversors esperaven la possibilitat de retallades brusques dels tipus d'impostos sobre les empreses i una administració proveïda de cares favorables a la indústria.

El desembre de 2017, el Sr. Trump va fer una revisió fiscal important. Al mes següent, el S&P 500 va augmentar més del 30 per cent, i els beneficis es van mantenir durant bona part de l'any. Per al senyor Trump, aquest va ser un baròmetre segur del seu èxit com a president.

Hi va haver una altra capbussada al llarg del camí: a finals del 2018, els inversors es van preocupar cada cop més de la guerra comercial del senyor Trump amb la Xina i de la perspectiva que la Reserva Federal augmentés els tipus d’interès.

Les accions van augmentar el 28,9 per cent de l'any passat, gràcies en gran mesura a la decisió de la Fed de revertir el curs. Però aquest míting s'ha desvelat en el darrer mes.

Tot i que les existències han deixat la major part dels seus guanys des que va ser elegit president, el S&P 500 hauria de caure un 12 per cent més per esborrar tota la topada de Trump.

  • La indústria d'automòbils a Europa està a punt. PSA , el fabricant de cotxes Peugeot i Citroën, va dir que suspendrà la producció a totes les seves fàbriques a Europa. Renault tanca les seves fàbriques franceses, amb 18.000 treballadors a ralentí i Fiat Chrysler també està tancant fàbriques.

  • NBC va confirmar dilluns que "Saturday Night Live" romandria fosc fins a un nou avís. Resten sis episodis programats aquesta temporada, que normalment acaba al maig.

  • Les accions dels majors bancs dels Estats Units van tenir un impacte especial aquest dilluns, i JPMorgan Chase , Bank of America i Morgan Stanley van caure al voltant del 13 per cent. Diumenge, els vuit grans bancs nord-americans van anunciar que suspènen les compres de les seves accions, un moviment que els ajudaria a mantenir diners en efectiu en cas que les condicions dels mercats financers creixessin inestables.

  • La caiguda del preu del cru es reflecteix a la bomba de gasolina. El preu mitjà dels Estats Units per a la gasolina regular va caure 13 cèntims el galó durant la darrera setmana, segons el club de vehicles AAA, a 2,25 dòlars el galó. Els onze estats tenen una mitjana inferior a 2 dòlars el galó.

El reportatge ha estat aportat per Ron Lieber, Peter S. Goodman, Amie Tsang, Jeanna Smialek, Niraj Chokshi, Ben Dooley, Isabella Kwai, Daniel Victor, Carlos Tejada, Clifford Krauss, Jim Tankersley, Peter Baker, Sapna Maheshwari, Natalie Kitroeff, Keith Bradsher , Ben Casselman, Vanessa Friedman, Jack Ewing, Stanley Reed, Jack Nicas, Liz Alderman, Brooks Barnes, Nicole Sperling, David Yaffe-Bellany i Matt Phillips.

NY Times

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: