Solidaritat amb Catalunya a València en un ambient de convivència

Rate this post

Els primers en arribar, ben d’hora ha estat la policia municipal puix hi havia que distribuir l’espai del centre de la ciutat València. “ Hi ha una fira per a tastar arròs, una manifestació de la República i un altra de no sé què”.  Així s’explicava un policia local a les 11:30 del mig dia davant uns vianants que el preguntaven el perquè de tantes tanques.

Tot i així, a poc a poc, les coses s’han anat posant al seu lloc. A les 12.30 arribaven davant les reixes de l’estació del Nord , a uns dos cents metres on es servien les paelles,  els organitzadors de la concentració en Solidaritat amb Catalunya. Al mateix moment, sis furgons policials per a custodiar l’acte. Mentre un policia nacional ha fet les comprovacions de l’autorització pertinent, un altre convidava a circular un vianant que amb actitud xulesca increpava ja els concentrats amb crits de “pallassos”. La concentració s’ha desenvolupat  en un ambient de convivència; el mateix policia que ha fet les comprovacions de que l’autorització estava correcta s’ha acomiadat d’un dels organitzadors, abans de començar l’acte.  amb un respectuós “ estem ací per a qualsevol cosa que necessiten”.

L’acte ha començat a les 13:00. Els concentrats a València per a mostrar la seua solidaritat amb Catalunya i per reclamar la llibertat de Jordi Cuixart,  president d’Òmnium Cultural; Jordi Sánchez president de l’Assemblea Nacional Catalana; Carme Forcadell, expresidenta del Parlament de Catalunya; Oriol Junqueras,  vicepresident del govern català,  i els consellers Raül Romeva, Jordi Turull, Josep Rull, Quim Forn i Dolors Bassa, han mantingut un estricte silenci durant 15 minuts. En acabar s’ha llegit un document en el que els organitzadors fan responsables el Govern espanyol el Tribunal Constitucional, el Tribunal Suprem i els mitjans de comunicació afins al règim” de la situació que es viu a Catalunya. En finalitzat la lectura, s’han escoltat crits de llibertat presos polítics a l’hora que sonava música de tabalet i dolçaina i els assistents cantaven l’Estaca.

Des del passat mes d’octubre, al País Valencià s’ha convocat diverses concentracions en aquesta línia, com la que el passat 26 de març va aplegar multitud de persones davant la delegació del govern espanyol a la ciutat de València en suport als dirigents independentistes empresonats.

Anar a la font
Àngel Martínez

Powered by WPeMatico

Translate »