Societat Civil es reuneix amb el president del parlament flamenc

Rate this post

El president de Societat Civil Catalana, José Rosiñol, s’ha reunit amb el president del parlament flamenc, Jan Peumans, a Bèlgica. En un missatge a través del Twitter, Rosiñol ha agraït a Peumans haver accedit a la trobada per “analitzar la situació política i social que es viu a Catalunya”.

El president de la cambra flamenca es troba en l’origen del conflicte diplomàtic entre Espanya i Flandes iniciat fa només unes setmanes pel ministre d’Exteriors Josep Borrell arran de les crítiques de Peumans cap a l’Estat per l’existència de “presos polítics” com Carme Forcadell.

SCC té previstes diverses reunions a Brussel·les al llarg de la setmana. Aquest dilluns Rosiñol, i la vicepresidenta de l’entitat, Miriam Tey, van trobar-se amb l’expresident del Consell Europeu i exprimer ministre de Bèlgica, Herman van Rompuy

També ahir Rosiñol va explicar en un esmorzar informatiu a Brussel·les que SCC posarà en marxa a principis de l’any vinent una associació a escala europea. Així, durant el primer trimestre del 2019 es crearà ‘Societat Civil Europea’, que tindrà com a premisses “defensar els valors de la UE, combatre el nacionalisme i el populisme a cada estat i defensar la integritat territorial”. 

Anar a la font
El Nacional

Powered by WPeMatico

Translate »