Societat Civil Catalana proposa traslladar la festa nacional de Catalunya al dia de Sant Jordi

Societat Civil Catalana ha criticat aquest dimecres que la Diada "s'hagi convertit en la festa dels secessionistes" i ha acusat el Govern de "fomentar la ruptura i la divisió entre els catalans".

L'entitat ha lamentat que l'Executiu en sigui "el principal impulsor" i sosté que "des de fa anys la majoria del poble de Catalunya no vol participar en aquesta festa perquè no la senten com a pròpia".

Per això, SCC ha proposat traslladar aquesta celebració al dia de Sant Jordi perquè la "majoria constitucionalista pugui expressar públicament el seu sentiment català i espanyol".

D'altra banda, Societat Civil Catalana ha carregat contra el president de la Generalitat, Quim Torra, en considerar que "està ignorant i pretén silenciar al constitucionalisme català", després del seu discurs institucional d'aquest dimarts amb motiu de la Diada.

Per l'entitat, el president català és "l'artífex i principal responsable" que els contraris a la independència no celebrin la Diada i ha assenyalat que "treballarà amb més intensitat que mai" per reivindicar "els drets i llibertats dels catalans constitucionalistes".

Amb tot, SCC ha reclamat la fi de la immersió lingüística, la creació d'una escola plural, uns Mossos "despolititzats", una llei electoral "justa" i que "l'espai públic sigui de tots.

Anar a la font – RACOCATALA.CAT

Deixa un comentari

%d bloggers like this: