Sis remeis naturals per acabar amb els mals de cap

Els mals de cap, en qualsevol de les seves variants, afecten a gariebé el 90 por cent de la població en el menys una vegada l'any. Es tracta de la malaltia més recurrent en las consultes mèdiques, amb 1 de cada 4 pacients anant al doctor por la seva causa.

L'habitual és que els qui la pateixen segueixin un tractament farmacològic per superar els dolors, via prescripció mèdica, però la medicació no sempre alleuja, ni tampoc tothom està disposat a ingerir fàrmacs por sistema. Por això, convé conèixer els remeis naturals més efectius. Els següents son alguns dels més eficaços.

Agafar una mica de magnesi

El magnesi és un mineral necessari per a moltes funciones del cos humà, entre les que es troben el control del sucre a la sang i la transmissió nerviosa. Però el magnesi també ha demostrat ser un remei efectiu per als mals de cap.

Hi ha estudis que han demostrat que un tractament de 600 mg de citrat de magnesi oral diari ajuda en reduir tant la freqüència com la gravetat de las migranyes. Encara que també es cert que els suplements de magnesi poden causar diarrea, pel que convé començar amb una dosi menor i anar incrementant-la amb el pas dels dies.

Magnesi

Evitar els aliments rics en histamina

La histamina és químic que es troba naturalment al cos i que juga un paper en el sistema immunològic, digestiu i nerviós. També es troba a certs aliments com formatges curats, aliments fermentats, cervesa, vi, peix fumat i embotits.

Existeixen estudis que suggereixen que consumir histamina pot causar migranyes en aquells que son sensibles a ella. Per això treure de la dieta els aliments anteriorment assenyalats pot resultar molt beneficiós.

Evitar nitrats i nitrits

Els nitrats i nitrits son conservants alimentaris que s'afegeixen en productes las salsitxes o la cansalada per mantenir-los frescos i evitar així el creixement bacterià. Els nitrits poden desencadenar mals de cap en causar l'expansió dels vasos sanguinis.

Agafar vitamina B

Algunes vitamines B poden tenir un efecte protector contra els mals de cap. Diversos estudis han demostrat que els suplements de vitamina B riboflavina (B2), àcid fòlic, B12 i piridoxina (B6) poden reduir els símptomes del mal de cap.

A més, las vitamines B es consideren segures per agafar habitualment, ja que somio solubles en aigua i qualsevol excés s'elimina a través de l'orina.

Vitamina B12

Utilitzar olis essencials

Els olis essencials son líquids altament concentrats que contenen compostos aromàtics d'una varietat de plantes. Tenen molts beneficis terapèutics i s'utilitzen con major freqüència per via tòpica, encara que alguns es poden ingerir.

Els olis essencials de menta i lavanda son especialment útils quan es té mal de cap. Així, s'ha demostrat que l'aplicació d'oli essencial de menta en les temples redueix els símptomes dels mals de cap per tensió. Mentre que l'oli de lavanda és molt efectiu per reduir el dolor de migranya i els símptomes associats quan s'aplica en el llavi superior i s'inhala.

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: