S’inauguren els jardins del Doctor Pla i Armengol, al Guinardó

Aquest diumenge s'ha inaugurat un gran parc al Guinardó, situat a tocar de la parada de Metro Guinardó – Hospital de Sant Pau, entre el Torrent d'en Melis, Verge de Montserrat, la Ronda Guinardó i el carrer Cartagena: els jardins del Doctor Pla i Armengol. Un espai que havia estat llargament reivindicat pels veïns i que finalment ha estat reconvertit en un jardí públic de gairebé 4 hectàrees. A més a més, el Museu Núria Pla, situat dins del recinte, ha obert una sala dedicada al moble antic espanyol. La col·lecció de moble d'aquest palauet neoclàssic dels anys 30, de 2.500 metres quadrats, es pot visitar. Les condicions de visita consten a la pàgina web de la Fundació Ramon Pla Armengol.

El parc compta amb una zona de jocs infantils, un hort comunitari per al veïnat, un jardí de plantes aromàtiques i una recreació del bosc mediterrani. També hi ha estructures per contemplar la fauna: nius per als insectes i basses naturalitzades per als amfibis. Té vuit accessos, per facilitar l'accés als veïns.

Aquests jardins, inaugurats l’any 1930 reben el nom del doctor Ramon Pla i Armengol, propietari de l’antiga finca del Mas Ravetllat, i són obra de l’arquitecte Adolf Florensa. Ramon Pla i Armengol (1880-1958) juntament amb el veterinari Joaquim Ravetllat i Estech (1871-1923) van fundar l’Institut Ravetllat-Pla dedicat a elaborar productes antituberculosos a partir de la sang de cavalls prèviament tractats. Aquests jardins acollien els laboratoris farmacèutics on s’elaboraven els fàrmacs i es va adaptar l’entorn agrícola per a les instal·lacions dels cavalls.

Durant la inauguració alguns veïns s'han manifestat per l'alliberament dels presos i han recordat especialment Jordi Sànchez, veí del barri.

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: