Si pateixes de restrenyiment, t’interessa saber com pot ajudar-te l’oli d’oliva

El restrenyiment afecta al voltant del 20 per cent de la població, sense distinció de gènere i edat. Es considera que existeix restrenyiment quan una persona realitza tres deposicions o menys a la setmana o si les deposicions són seques, dures, petites o presenten dificultats a l'hora de sortir.

Malgrat que contra el restrenyiment existeixen nombrosos remeis –l'èxit dels quals és qüestionable en moltes ocasions–, un dels que millor funciona, i que tanmateix no és dels més populars, és el de l'oli d'oliva.

Com tothom sap, l'oli d'oliva és un dels aliments més ben considerats pels metges per al consum humà i unes de les bases de la dieta mediterrània. A més dels seus beneficis nutricionals, l'oli d'oliva forma part de la dieta de l'ésser humà al sud d'Europa des de fa milers d'anys. Un costum que la ciència ja s'ha encarregat en nombroses ocasions de mostrar-nos les seves bondats en relació amb taxes més baixes de malalties cardíaques, obesitat i colesterol, entre d'altres.

Oli d'oliva Unsplash

Com tractar el restrenyiment amb oli d'oliva

Els greixos de l'oli d'oliva ajuden a suavitzar l'interior de l'intestí, facilitant el pas dels excrements. També poden facilitar que els excrements retinguin més aigua, mantenint-les més suaus i, per tant, amb una facilitat més important per al trànsit intestinal.

Malgrat que no pocs metges ho aconsellen per diverses raons, el costum d'ingerir una cullerada d'oli d'oliva amb l'estómac buit al matí, ajuda a alleujar el restrenyiment en el cas de molts adults. Això sí, no s'ha de prendre més d'una cullerada ja que els efectes que pot produir són contraproduents, amb efectes com la diarrea o les rampes entre d'altres.

El restrenyiment és patiment comú entre les persones que, amb problemes renals, se sotmeten a diàlisi. Un estudi de 50 persones publicat en el Journal of Renal Nutrition el 2015 va trobar que l'oli d'oliva, l'oli de llinosa i un medicament com l'oli mineral van ser igualment efectius per alleujar els símptomes en aquest els voluntaris que es van prestar a l'estudi. En el cas d'aquest treball científic, se'ls van subministrar 4 mil·lilitres d'oli d'oliva al dia.

Ampolles d'oli

Així mateix, es recomana la combinació de l'oli d'oliva amb una bona ingesta d'aliments rics en fibra perquè els resultats siguin encara millors i el restrenyiment es vegi mitigat en gran manera.

El cas del restrenyiment en els nens

Si bé l'oli d'oliva està indicat en els adults, els nens no l'han de prendre en dejú a fi que el restrenyiment remeti. En el cas dels més petits, els metges recomanen petites quantitats de suc de poma o de pera o unes farinetes de prunes panses.

Del que sí que es beneficiaran tant els nens petits com els grans és d'alleujar-se a base d'aliments rics en fibra com els albercocs, els cereals integrals i les esmentades prunes panses.

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: