Si les portades opten per Nadal serà per alguna cosa

Avui dilluns és l’últim dia que l’extemporània llei electoral vigent permet la publicació d’enquestes, però en lloc de trobar-nos un tsunami de sondejos -molts diaris van preferir publicar-los diumenge, per allò que la gent té més temps per llegir- el protagonista de les portades, especialment les editades a Madrid, és un tennista. Vaja, ‘EL’ tennista.  

El manacorí Rafa Nadal va guanyar ahir el Màsters 1000 de Roma, el seu primer títol de la temporada davant Novak Jokovic, i amb això n’hi ha hagut prou per a que tres dels quatre diaris editats a Madrid l’hagin triat com a protagonista de la jornada. ¿Es tracta d’una decisió justificada amb la importància del fet o un recurs creatiu per no haver de parlar de les eleccions quan just queda una setmana per anar a votar i les enquestes vaticinen que el PSOE guanyarà les europees i les autonòmiques?

És molt simptomàtic que aquests tres de quatre diaris madrilenys siguin els que conformen aquest imaginari de ‘centre-dreta’ que es rifa els lectors votants de Partit Popular, Ciutadans i Vox, però el fet és que abans de donar més dades sobre les eleccions, tots tres prefereixen passar la pilota a Rafa Nadal que, per si no s'han adonat, representa una determinada manera d'entendre Espanya.

L’ABC ho té clar, portada monotemàtica dedicada al tennista, amb un Nadal sempre torna i avall que fa baixada. La foto, una nova i absurda imatge del tennista fent veure que mossega el trofeu per comprovar que no sigui de pega. Eleccions? A pàgines interiors.

La Razón tampoc s’està de donar protagonisme a Nadal, amb un Torna el millor Nadal, mentre que els titulars polítics són Batalla ajustada entre blocs i Els líders independentistes hauran d’acatar amb un ‘sí’ la Constitució al Congrés.

Per la seva banda, El Mundo insisteix en la gesta del mallorquí amb Rafa torna un altre cop i ofereix també una entrevista al candidat del PSOE a les europees, Josep Borrell: “Cal fer pedagogia a Europa contra les mentides del secessionisme”.

Finalment, El País és l’únic diari que relega el tennista a pàgines interiors i prefereix titular L’esquerra desbancaria de la Comunitat de Madrid al PP.

Pel que fa als diaris editats a Barcelona, els titulars són els següents: El Periódico, Maragall flaqueja i Colau avança; La Vanguardia, Resurrecció de Nadal i Barcelona i Madrid es juguen les alcaldies en la recta final; Ara, Colau i Maragall es disputen l’alcaldia per pocs vots a l’Eixample i El Punt Avui, Dies d’excepció al Congrés i al Senat pels presos polítics.

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: