Sevilla reclama un altre 155 a Catalunya (amb l’abstenció del PSOE)

Rate this post

El ple de l’ajuntament de Sevilla ha aprovat una moció del Partit Popular per tornar a aplicar el 155 a Catalunya “amb l’amplitud i durada que sigui necessària”. Aquesta mateixa moció reclama la defensa dels “símbols nacionals i la monarquia parlamentaria” i el castellà com “la llengua vehicular i comú a totes les comunitats autònomes”.

A la proposta hi ha votat a favor el grup popular, Ciudadanos i en contra els grups Participa i Izquierda Unida. La sorpresa ha estat el posicionament del PSOE, que s’hi ha abstingut.

La consellera del PSOE a l’ajuntament de Sevilla, Carmen Castreño, ha manifestat que el seu partit “compareix la idea de portar la bandera espanyola amb orgull”, però ha assegurat que “la moció oculta que el PP vol imposar l’article 155 a Catalunya”. Segons Castreño, aquestes no son maneres per avançar cap “al diàleg o la concòrdia”. També ha recordat que Jose Luís Rodríguez Zapatero va governar amb un 15% dels catalans que donaven suport a l’independentisme, i en canvi, Mariano Rajoy va fer que aquesta xifra s’elevés fins al 40%.

 

Anar a la font
Cèlia Forment

Powered by WPeMatico

Translate »