Sensors per estudiar el mar i el clima, a l’Estartit

El Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter ha instal·lat quatre boies que facilitaran la navegació, una de les quals disposa de sensors per controlar condicions oceàniques.

Aquestes quatre boies formen part dels treballs de delimitació del seu àmbit marí.

La boia amb sensors permetrà de mesurar condicions oceanogràfiques i meteorològiques; els sensors han de servir per mesurar la intensitat i la direcció dels corrent, així com la salinitat i la temperatura superficials de l’aigua. També s’ha instal·lat una estació meteorològica compacta que mesura la direcció i intensitat del vent, la temperatura, la humitat relativa i la pluviometria.

Els sensors s’han posat per donar suport a les investigacions que duu a terme l’Institut de Ciències del Mar (CSIC) i serviran també per complementar i enriquir les dades que recull el científic Josep Pascual des del 1973 i que són el registre històric de dades oceanogràfiques més antic de la Mediterrània.

Les boies tenen una alçària vista de 2,58 metres i disposen dun sistema d’il·luminació coordinat per GPS, un sensor de geolocalització i reflectors de radar, per tal de millorar la seguretat en la navegació. Aquestes boies s’afegeixen a les nou que ja delimiten la reserva natural parcial de les Medes i la zona perifèrica.

Anar a la font – El Punt Avui

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: