Sense lluna de mel per l’estafa de l’agència de viatges

Rate this post

L‘estafa de l’agència de viatges Wairtravel S.L ha deixat centenars de persones sense vacances i sense diners -el nombre que s’ha pogut saber fins el moment-, entre els quals una parella d’Alacant que anava de viatge de noces. La parella tenia previst marxar a Riviera Maya (Mèxic) dos dies després de la seva boda, a finals de setembre, i cel·lebrar allà la seva lluna de mel.  Ara mateix no saben si podran marxar de viatge de noces ni si recuperaran els diners.

“Ha estat un sotrac”, explica Carolina Caruano, la núvia. Caruano assegura a ElNacional que van descobrir que els havien estafat perquè van voler fer una consulta sobre l’equipatge, però l’empresa no responia cap telèfon. “Vaig investigar una mica i vaig trobar la vosta notícia, i vaig descobrir que havien entrat en preconcurs de creditors”. De la seva boca, però, “no ha sortit cap comentari”. Carolina explica que ella normalment contactava amb l’agència per Whatsapp, però el número de telèfon ja no contesta i està sempre apagat. 

La parella havia contractat la seva lluna de mel a través de la web OfertasCaribe.es, una web que ja no està operativa. En total, els nuvis s’han gastat més de 1.600 euros entre el viatge i l’assegurança de cancel·lació, i aquesta assegurança és l’única “esperança” que tenen, ja que “segons les clàusules, el viatge es podia cancel·lar fins un mes abans de marxar”. De totes maneres, “no sabem si el fet que hagi entrat en concurs de creditors manté vigent l’assegurança”, explica Caruano.

La núvia explica que és la primera vegada que contractaven un viatge per Internet, i que “totes les referències que havia mirat deien coses bones i explicaven que havien fet el viatge sense problemes”. “Òbviament”, però, “no teníem ni idea que l’empresa estava malament de diners”. La parella està afectada: “No entenem com segueixen tan tranquils després d’haver estafat a tanta gent”. Així doncs, contactaran amb un advocat i posarà una denúncia aquesta mateixa tarda. 

Els afectats fan pinya

Des que ElNacional va fer pública l’estafa, els afectats han aconseguit contactar entre ells i han creat un grup de Whatsapp per fer pinya i actuar junts. Al grup ja hi ha més de 60 persones, i la gran majoria representen la seva família o els seus companys de viatge. Això significa que el nombre total d’afectats que es coneix fins el moment podria triplicar aquest 60 a tot l’Estat. 

Hi ha afectats a BarcelonaMadridMàlagaSaragossa i Salamanca, lloc on l’empresa Wairtravel S.L. té l’oficina. Però també hi ha afectats que van comprar el viatge a OfertasCaribe.es, com la parella de nuvis d’Alacant, que és dels mateixos propietaris. Les dues webs ja no funcionen i les oficines estan tancades. Però encara està operativa la web tuviajecito.com del mateix gestor. Entre els afectats hi ha casos de tot tipus, des d’amics que no han pogut marxar de viatge fins a parelles que han perdut la seva lluna de mel.

 

Anar a la font
Carlota Serra

Powered by WPeMatico

Translate »