Seat presenta un ERTO per als seus 14.812 treballadors fins a tornar a la normalitat

Notícies relacionades

Seat ha presentat aquest dilluns un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) per causa de força major a la Direcció General de Relacions Laborals de la Generalitat de Catalunya, a causa de les dificultats logístiques i productives provocades pel COVID-19.

Aquesta mesura, ha explicat la companyia, inclou a el conjunt de la plantilla de Seat (aproximadament, 14.800 persones) però seria aplicable a aquelles persones que hagin de interrompre la seva activitat laboral pels efectes de l'Covid-19. Tot això després d'anunciar la setmana passada el aturada de la planta de Martorell .

En aquest sentit, Seat ha destacat que "analitzarà de forma contínua la necessitat de personal en cada centre de treball i mantindrà un ampli contingent de persones que permeti assegurar la continuïtat de l'negoci durant aquest període i reprendre l'activitat normal el més aviat possible".

El període de vigència de l'ERTO s'aplicaria "des de l'inici de la interrupció de l'activitat i mentre duri la causa força major, és a dir, fins que romanguin les circumstàncies que no permeten desenvolupar l'activitat laboral amb normalitat".

En aquest període, a més, la marca ha indicat que podrien destinar-se alguns dies a formació de personal, prioritzant la salut i la seguretat dels empleats. D'altra banda, el Comitè Executiu de Seat ha acordat complementar la prestació d'atur de l'ERTO fins al 80% de l'sou de cada empleat, i incloure el complement de previsió.

Així mateix, la direcció de l'empresa ha acordat que podran fer teletreball tots els empleats que no hagin de interrompre la seva activitat laboral i les característiques dels seus llocs de treball els permeti desenvolupar la seva activitat a distància, en línia amb la recomanació de l'Administració.

D'altra banda, la companyia ha donat permís retribuït a totes les treballadores embarassades, que cobraran el 100% del seu salari. També ha garantit el 100% de l'salari per a tots els empleats que hagin de fer quarantena per haver estat en contacte amb persones amb resultat positiu ia aquells que es troben confinats en àrees delimitades per l'Administració, com és el cas d'Igualada (Barcelona). Aquestes persones no es veuran afectades pel ERTO fins a la finalització de la quarantena o el confinament.

Mesures en marxa

Des que va començar l'extensió de l'Covid-19, Seat ha cancel·lat els viatges a zones de risc i recomanat limitar les reunions presencials en què participen més de 25 persones.

A més, va reforçar les mesures de neteja de les instal·lacions i d'higiene distribuint, per exemple, gel desinfectant en diversos punts dels tallers i oficines.

De manera contínua, s'ha distribuït informació a la plantilla sobre els símptomes i pautes d'actuació, així com recomanacions d'experts com el Dr. Bonaventura Clotet, expert en malalties infeccioses i membre d'honor de l'Comitè Científic SEAT Empresa Saludable.

Els serveis de salut i seguretat en el treball han habilitat també un telèfon d'urgències 24 hores, tots els dies de la setmana, perquè els empleats puguin realitzar les seves consultes relacionades amb aquesta malaltia.

L'empresa s'ha dotat, a més, d'una ambulància addicional per desplaçar al seu domicili en condicions sanitàries adequades a treballadors que presentin símptomes durant la seva jornada laboral, fins que puguin ser atesos pels professionals sanitaris autoritzats.

La companyia espera reprendre la seva operativa habitual el més aviat possible, tot i que farà prevaler la salut dels treballadors i dels seus col·laboradors en tot moment en les seves decisions.

elconfidencial.es

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: