Seat llançarà la seva marca a la Xina de la mà de l’asiàtica JAC el 2021

Rate this post

Seat, Volkswagen Group China i JAC han firmat un acord pel qual les tres companyies aprofitaran la seva fortalesa de tecnologia i producte per desenvolupar una plataforma per a vehicles elèctrics. Així, JAC Volkswagen també llançarà la marca Seat a la Xina el 2021 i treballarà de manera conjunta per electrificar vehicles de la firma catalana, segons va informar Seat en un comunicat.

Per la seva part, a finals d’aquest any s’iniciarà la construcció del centre d’investigació de JAC Volkswagen, que se centrarà en les àrees de connectivitat, conducció autònoma i en altres qüestions estratègiques.

La firma catalana destaca que els productes que es fabricaran a la plataforma per a vehicles elèctrics respondran a les necessitats de mobilitat elèctrica dels clients xinesos, mentre que el centre de I+D desenvoluparà tecnologies en matèria de connectivitat i conducció autònoma, especialment adaptades al mercat del país asiàtic.

“La mobilitat elèctrica, juntament amb la digitalització, la connectivitat i la conducció autònoma són el futur de la indústria de la mobilitat, i la Xina s’ha consolidat com un referent en aquesta transformació. Aquesta aliança també representa els beneficis d’abordar de manera global el desenvolupament de la mobilitat sostenible”, va assenyalar el president del grup Volkswagen, Herbert Diess.

Per la seva part, el president de Seat, Luca de Meo, va destacar que aquest acord permetrà a la companyia amb seu a Martorell (Barcelona) introduir els seus models a la Xina, així com fer un pas endavant en l’estratègia de globalització de la companyia.

“La Xina és el mercat líder del vehicle elèctric i Seat vol contribuir a impulsar aquesta tecnologia per respondre a les necessitats dels nostres clients i fomentar una mobilitat cada vegada més sostenible”, va apuntar.

L’acord ha estat firmat pel president del grup Volkswagen, Herbert Diess; el president de JAC, An Jin, i el president de Seat, Luca de Meo, en presència del president de la República Popular de la Xina, Xi Jingping, i el president del Govern d’Espanya, Pedro Sánchez, en una cerimònia celebrada al Palau de la Moncloa.

Seat, Volkswagen Group China i JAC ja van rubricar un acord el juliol passat a Berlín pel qual el fabricant nacional es va unir a l”aliança d’empreses’ i es va convertir en la marca “líder” del consorci automobilístic alemany en aquest projecte. Des de la creació de l’aliança d’empreses el 2017, Seat contribueix amb els seus coneixements en les àrees de disseny i I+D.

Anar a la font
El Nacional / EP

Powered by WPeMatico

Translate »