SCC obre un tour europeu per “contraprogramar” la internacionalització del procés

Rate this post

El president de Societat Civil Catalana (SCC), José Rosiñol, ha anunciat que aquest dimarts anirà a Berlín en l’inici d’una campanya d’internacionalització de l’entitat, ha aclarit que no es reunirà amb el president Carles Puigdemont i que ho farà amb diferents responsables de mitjans de comunicació europeus.

En roda de premsa amb la vicepresidenta i responsable de relacions internacionals d’SCC, Miriam Tey, ha explicat que la setmana vinent volen reunir-se amb corresponsals de mitjans estrangers a Madrid i que, una setmana més tard, tenen previst viatjar a Luxemburg, Brussel·les, Londres i Edimburg.

“Volem explicar qui és SCC. Que som un espai de concòrdia i conciliació dins del marc constitucional, de la llei. Que no apostem per aventures. Volem contraprogramar la propaganda que intenta emmetzinar” la situació política a Catalunya i la resta d’Espanya, ha explicat Rosiñol en referència a la internacionalització que pretenen els independentistes.

Rosiñol ha recordat que la seva aposta és la de “establir un diàleg sincer i obert, dins de la llei, fins i tot per canviar les lleis, per no seguir jugant a un joc pervers de manipulació política”. Preguntat per si en aquest viatge a Berlín tenen previst dialogar amb Puigdemont, ha respost que no s’han posat en contacte amb ell perquè volen solucionar el problema: “Per sortir del forat ha de deixar de cavar. Ell segueix cavant en la divisió, no afronta les seves responsabilitats i vol seguir aprofundint”.

Axel Springer i Fundació Konrad Adenauer

Tey ha explicat que la ronda de contactes començarà a Berlín el dimarts a les 20.00 quan mantinguin un sopar amb el responsable del grup Axel Springer, Florian Nehm.

El dimecres a les 8.00 mantindran un esmorzar amb el redactor cap de la revista setmanal Focus, Robert Schneider, a l’hotel Hyatt de la Potsdamer Platz i a les 10.30 es reuniran també l’equip de redactors d’Axel Springer a la seva seu; a les 13.30 es reuniran amb la professora de ciència política Sabine Riedel (Universität Magdeburg) i amb alguns dels seus col·legues de l’institut alemany de política exterior.

A les 17.00 mantindran una reunió a porta tancada amb membres de la Fundació Konrad Adenauer Stiftung, de la qual Rosiñol ha destacat la seva capacitat de “generar opinió al món sencer”.

Anar a la font
El Nacional

Powered by WPeMatico

Translate »