Santpedor bateja una sala de la biblioteca com a ‘1 d’Octubre de 2017’

Rate this post

El ple de l’Ajuntament de Santpedor ha aprovat designar amb el nom de Sala ‘1 d’Octubre de 2017’ l’espai annex de la Biblioteca Pare Ignasi Casanovas en homenatge i record dels fets ocorreguts amb motiu del referèndum de l’1-O. El dictamen ha estat aprovat amb els vots a favor d’ERC i de CiU i l’abstenció de Progrés Municipal.

L’alcalde Xavier Codina remarca que aquesta és una data “històrica per a la vila, atesa la gran transcendència dels fets d’aquell dia i la defensa numantina per part de la població santpedorenca dels principis democràtics fonamentals, del dret a vot i de llibertat de pensament ideològic”. A més, insisteix que en el cas de Santpedor “més d’un miler de persones van defensar durant més de 16 hores les urnes de manera pacífica i democràtica, per tal de garantir al conjunt de la ciutadania el seu dret a vot”.

La proposta va sorgir de la delegació local d’ERC. És previst que en les properes setmanes es col·loqui una placa a aquest espai que es destina a activitats paral·leles de la biblioteca i que, en períodes electorals és també seu d’un dels tres col·legis de votació del municipi.

Anar a la font
El Nacional

Powered by WPeMatico

Translate »