Santi Vila paga la fiança per sortir de presó

Rate this post

Els advocats de l’exconseller d’Empresa de la Generalitat Santi Vila han dipositat el matí d’aquest divendres la fiança de 50.000 euros que la jutgessa de l’Audiència Nacional Carmen Lamela li va reclamar per poder sortir de presó.

Segons han informat fonts de la defensa, els lletrats ja han ingressat els diners en el compte de consignació del jutjat, amb la qual cosa es preveu que Vila pugui abandonar en les pròximes hores la presó d’Estremera de Madrid, on ha pernoctat.

L’exconseller és l’únic que podrà sortir de presó amb una fiança perquè la jutgessa no veu risc de reiteració delictiva ja que “va desistir voluntàriament de prosseguir amb el procés sobiranista” un dia abans de la declaració d’independència.

La jutgessa va diferenciar en la seva resolució entre Vila i els vuit consellers que van comparèixer, i per a l’extitular d’Empresa -i possible candidat a les eleccions autonòmiques del 21-D- va dictar un acte diferenciat en el que aprecia unes “especials circumstàncies concurrents”.

Després de pagar-se la fiança, Vila previsiblement quedarà sotmès a “les mesures aseguratòries” que es fixin en aquell moment i que suposaran en tot cas la prohibició de sortida d’Espanya, el lliurament de passaport, compareixences quinzenals, fixació d’un telèfon on poder ser localitzat immediatament i fixació de domicili.

Powered by WPeMatico

Translate »