Santi Vidal afirma davant el jutge que va dir coses ‘irreals’ en les conferències públiques d’ERC i l’ANC

Rate this post

L’ex-jutge i senador d’ERC Santiago Vidal ha afirmat aquesta tarda davant el jutge Juan Antonio Ramírez Sunyer que el que assegurava en diverses conferències públiques del partit i de l’ANC eren coses ‘irreals’ i en contextos de xerrades polítiques i sobre futuribles. Entre altres informacions, que van provocar la seva dimissió, Vidal va reiterar en diversos actes que el govern tenia les dades fiscals de tots els catalans i que hi havia un llistat de jutges afins a l’independentisme.

Vidal, que ha declarat a la Ciutat de la Justícia, ha rebut el suport dels diputats d’ERC al parlament Anna Caula i Òscar Peris i dels senadors Robert Masih, Jordi Martí i Miquel Aubà.

Per la seva banda, l’ex-president del Consell Assessor per la Transició Nacional Carles Viver i Pi-Sunyer ha dit al jutge que ell va assessorar diversos departaments de la Generalitat per construir estructures d’estat, però sempre els hauria advertit que no podien executar res ni publicar-ho al DOGC, perquè el Tribunal Constitucional espanyol ho havia prohibit.

El jutjat d’instrucció número 13 investiga els preparatius de l’1-O arran de la causa oberta per les declaracions de Vidal i l’ex-secretari d’Hisenda Lluís Salvadó en diverses conferències.

Anar a la font

Powered by WPeMatico

Translate »