Santa Cristina espera reobrir, a Rosamar, les platges la setmana vinent

L’Associació de Propietaris de la urbanització Rosamar, al litoral de Santa Cristina d’Aro entre Tossa i Sant Feliu, ha iniciat, aquesta setmana, els treballs de reparació de l’emissari que els permet abocar les aigües depurades a 400 metres mar endins. El president de l’entitat, Andrés Torralba, explica que el temporal Glòria el va deixar molt malmès i, al febrer, submarinistes van alertar dels danys. La Covid-19 els ha endarrerit permisos i la contractació, i abans de Sant Joan el municipi va decidir tancar preventivament al bany les platges de Canyet i Canyerets per evitar intoxicacions.

Torralba explica que les analítiques mantenien la qualitat les l’aigua dins dels límits, però van acatar eliminar riscos. L’obra, pressupostada en 90.000 euros, acabarà amb l’estesa de la nova canonada, que ja s’ha començat a soldar a cel obert, per part de submarinistes. El tinent d’alcalde d’Hisenda, Jaume Quintana, explica que el consistori hi aportarà 35.000 euros en concepte de subvenció i que les obres haurien de finalitzar aquesta setmana entrant.

La urbanització, encara no recepcionada pel municipi, disposa d’una depuradora bàsica, amb separació de sòlids, que planeja adaptar a la normativa actual amb una nova instal·lació. Estan en converses amb l’Agència Catalana de l’Aigua, avança Torralba, però encara han d’ajustar alguns detalls que Quintana diu que es podrien preveure en la revisió iniciada del POUM.

Anar a la font – El Punt Avui

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: