Sant Joan de Vilatorta votarà la reprovació de la Monarquia

Rate this post

Sant Joan de Vilatorta (Osona) votarà aquest dilluns una moció de suport a la resolució del Parlament per reprovar la monarquia espanyola. Es convertirà així en el primer municipi català en votar, i previsiblement acceptar, la moció de suport a la resolució del Parlament.

Vilatorta votarà la reprovació del rei tres dies després que el Consell de Ministres acordés presentar un recurs al Tribunal Constitucional per impugnar la resolució del Parlament que reprovava el Rei. Aquest recurs del govern espanyol també ve precedit per un informe del Consell d’Estat que desaconsellava presentar el recurs davant del TC.

Aquesta moció a Vilatorta arriba deu dies més tard que el comitè executiu de l’AMI acordés convertir la resolució del Parlament que demana l’abolició de la monarquia en una moció perquè els plens dels ajuntaments també se sumin a aquesta petició.

Sant Joan, però, no serà el primer ajuntament en fer un acte per reprovar la monarquia espanyola. L’Ajuntament Barcelona ja va aprovar aquest divendres una declaració institucional contra Felip VI a proposta de la CUP i amb el suport de Barcelona en Comú, PDeCAT, ERC i els regidors no adscrits Juanjo Puigcorbé i Gerard Ardanuy.

Anar a la font
Adrià Rovira

Powered by WPeMatico

Translate »