Sanitat nega que l'ibuprofèn empitjori l'efecte de l'coronavirus

L'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) informa que no hi ha cap dada actualment que permeti afirmar un agreujament de la infecció per COVID-19 amb l'ibuprofèn o altres antiinflamatoris no esteroïdals. Per això, l'AEMPS assegura que no hi ha raons perquè els pacients que estiguin en tractament crònic amb aquests medicaments els interrompin.

El Ministeri de Sanitat espanyol ha hagut de sortir a aclarir aquest assumpte després que el ministre de Sanitat francès, Olivier Véran , màxima autoritat mèdica al país gal, tuiteara que el consum d'ibuprofèn està contraindicat en el tractament de l'coronavirus.

Segons informa l'Agència en un comunicat, la possible relació entre l'exacerbació d'infeccions amb aquests medicaments s'estan avaluant per a tota la Unió Europea en el Comitè d'Avaluació de Riscos en Farmacovigilància, a sol·licitud que l'Agència de Medicaments Francesa (ASNM). L'anàlisi finalitzarà previsiblement al maig de 2020 però, "amb la informació disponible és complex determinar si aquesta associació existeix, ja que l'ibuprofèn s'utilitza per al tractament dels símptomes inicials de les infeccions i, per tant, la relació causa-efecte no és fàcil d'establir ".

Les fitxes tècniques dels medicaments que contenen ibuprofèn ja indiquen que aquest medicament pot emmascarar els símptomes de les infeccions, el que podria retardar el seu diagnòstic i ser la causa que es diagnostiquin en estadis més florits. Però això es refereix a les infeccions en general, no específicament a la infecció per coronavirus.

El Ibuprofeno a Espanya

Generalment, les guies recomanen l'ús de paracetamol per al tractament de símptomes com la febre com a primera alternativa. No obstant això, tampoc hi ha cap evidència que contraindiqui l'ús d'ibuprofèn en el tractament de símptomes menors. En qualsevol cas, els medicaments han de ser utilitzats d'acord amb la fitxa tècnica ia la menor dosi capaç de controlar els símptomes. A més, a mesura que manegi més dades, l'AEMPS seguirà informant puntualment davant de qualsevol nova informació d'aquest tema.

A Espanya, l'ibuprofèn és un medicament a què es té accés sense recepta. Consumir ibuprofèn sense recepta mèdica o automedicarselo no és beneficiós en cap cas, segons indiquen els experts. De fet, fa pocs mesos, les autoritats sanitàries van limitar la compra sense recepta a les dosis més petites de 400 mil·ligrams.

Source

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: