Sanchis dimitirà si el nou govern salva TV3

Rate this post

Els mitjans de comunicació públics catalans estan passant per un moment crític arran de l’amenaça de l’IVA imposada pel Ministeri d’Hisenda. El director de TV3, Vicent Sanchis intenta resoldre un trencaclosques on no encaixen totes les peces, la qual cosa genera un desgast professional i personal que podria tenir conseqüències.

Sanchis ha tornat a parlar de la delicada situació de la televisió pública catalana a El món a RAC 1, on Jordi Basté li ha preguntat si en algun moment s’ha platejat plegar. “I tant”, ha contestat sense embuts, remarcant que sempre ha tingut en ment que la direcció a TV3 era una cosa temporal i que va entrar-hi per superar un moment complicat i fer-la líder.

Vicent Sanchis TV3 - Sergi Alcàzar

Fotografia de Sergi Alcàzar

Ha explicat que si el nou govern, amb control sobre els pressupostos, accepta una nova partida i reverteix la situació per salvar la televisió, deixarà TV3. Un escenari, a dia d’avui hipotètic. “Tens ganes de plegar?” Ha reformulat Basté. Sense respondre directament, ho ha deixat clar. Les constants amenaces de “colpista” i “manipulador” que en moltes ocasions venen de persones que ni tan sols veuen TV3, han generat un desgast evident en el director. La seva imatge defensant a capa i espasa la cadena enfront Susanna Griso o Ana Rosa és una estampa habitual els darrers mesos.

sanchis Antena3

Antena 3 – Espejo Público

A més a més, Sanchis ha insistit en què la situació s’agreujarà a partir del juny, on TV3 haurà de fer front a 24 milions d’euros. Amb Tarda oberta comptant els seus últims dies, de cara a l’estiu la situació es preveu dramàtica. “Perilla tot. TV3 no té graella en prime time el mes de juny”, recorda. Programes com Preguntes freqüents que estrena nova presentadora, hauran de ser suprimits si la situació no canvia. Ni el Foraster, ni el Polònia, ni l’Està passant. Cap producció externa se salva.

Amb la meitat del pressupost destinat al salari dels treballadors, TV3 només pot prescindir d’allò que depèn dels altres. És a dir, els drets esportius o la compra de producció aliena. “TV3 no pot fer Merlí. No tenim els mitjans tècnics ni humans. No tenim la gent especialitzada per fer aquestes coses”, ha exemplificat. Sanchis també ha volgut destacar els resultats “invisibles” d’aquesta crisi. Resultats que l’espectador no veu a dia d’avui, però que tindran conseqüències en un futur no molt llunyà. No s’està fent res (perquè no es pot) per substituir els continguts que hi ha actualment en antena. Per exemple, Benvingut a la família substituirà Merlí les nits del dilluns, però no hi ha cap ficció encarregada per quan s’acabi, cosa que en una situació normal, ja estaria fet.

Malgrat aquesta situació tan fràgil, TV3 segueix líder. Una dada que Sanchis ha recordat traient pit per la diferència que hi ha respecte les cadenes rivals els últims mesos.      

Anar a la font
Marc Mestres

Powered by WPeMatico

Translate »