Sánchez tomba la Llei Wert i retorna al Govern competències lingüístiques

Rate this post

El govern espanyol ja té preparada la reforma educativa que ha de desmantellar la LOMCE, més coneguda com a Llei Wert. El “espanyoritzarem als nens catalans”, la frase amb la que l’exministre popular José Ignacio Wert es va referir a la llei, ja és més que història. La nova reforma tornarà a la Generalitat les competències lingüístiques que li havia tret la norma dels populars. 

La nova llei, en cas que finalment sigui aprovada, permetrà a les comunitats amb llengües cooficials decidir els criteris per a l’aprenentatge dels idiomes i això, inclou la capacitat de regular en quina llengua es poden matricular els alumnes i en quin se’ls avalua. Així, es recupera la regulació de l’ús de la llengua oficial i s’acaba amb l’obligatorietat de donar 6.000 euros per escolaritzar els alumnes en castellà. 

La reforma recupera els punts principals de la LOE, la llei aprovada l’any 2006 pel PSOE, amb la incorporació d’algunes novetats. Entre elles: un pla personalitzat per repetidores, elimina les revàlides i acaba amb l’obligatorietat de l’assignatura de Religió.

Anar a la font
El Nacional

Powered by WPeMatico

Translate »