Sánchez responsabilitza de la tensió actual a les institucions catalanes

Rate this post

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, assegura que el problema ara no és la independència de Catalunya sinó la convivència entre catalans i que els principals responsables de la tensió són les institucions catalanes, en una entrevista publicada avui en el diari italià Corriere della Sera.

Al respondre a una pregunta sobre la ruptura entre la política i la societat catalanes després de la declaració d’independència, el president socialista explica que “l’independentisme té la majoria parlamentària a Catalunya, però no la majoria social”.

“Per tant el problema no és la independència, sinó la convivència entre catalans. Els principals responsables de la tensió, vull ser clar en això, són les institucions catalanes”, subratlla Sánchez, que es trobava ahir a Milà per participar en un acte organitzat pel Partit Demòcrata italià (centreesquerra).

Sánchez també afirma que ara els “independentistes han de parlar amb qui no es vol anar d’Espanya” i que el govern espanyol està treballant per donar “una resposta política” a la situació, encara que reconeix que “això no succeirà en 5 mesos, sinó dins d’algun any”.

Sobre els presos polítics, el president de l’Executiu espanyol no vol manifestar-se i diu que és un assumpte de la Justícia, a la vegada que defensa que “Espanya està en els primers llocs d’estabilitat democràcia”, el que vol dir que és un “Estat social democràtic i de dret”.

Reconeix a més que les pròximes sentències sobre els polítics catalans independentistes “és obvi que tindran un impacte polític”. D’altra banda, realitza una crida al govern italià, que està aplicant mà dura contra els immigrants, per treballar junts per a la construcció de la política d’immigració europea.

Anar a la font
El Nacional

Powered by WPeMatico

Translate »