Sánchez pressiona Podem instant-lo a treballar conjuntament per derogar la reforma laboral

Pedro Sánchez i els representants del PSOE no es cansen de repetir que no volen eleccions, davant la sospita dels dirigents d’Unides Podem que el líder socialista prefereix tornar a les urnes. Aquest dissabte el president del govern espanyol en funcions ha redoblat la pressió sobre la formació lila instant-la a posar-se a treballar conjuntament “ja” per aplicar diverses mesures. Una d’elles, “derogar la reforma laboral i aprovar un nou estatut dels treballadors”, ha afirmat Sánchez durant el consell de política municipal del partit a Toledo. Una iniciativa, la de derogar la reforma laboral, que el PSOE no preveu en el document de 370 mesures presentat dimarts, però que és una llarga reivindicació dels de Pablo Iglesias.

“Ara que es diu que existeix un risc cert que hi hagi eleccions el 10 de novembre, li dic a Unides Podem que el 10 de novembre els espanyols ens vegin treballant per derogar la reforma laboral i aprovar un nou estatut dels treballadors; que ens vegin de la mà dels ajuntaments, de les diputacions, dels governs autonòmics, tots bolcant recursos contra la violència de gènere i a favor de la igualtat entre homes i dones; que ens vegin al Congrés derogar la LOMCE i abordar un nou pacte educatiu que no segregui els estudiants en funció del seu rendiment acadèmic; que ens vegin aprovant un nou dret en el sistema públic de la salut, que és el dret a la mort digne i l’eutanàsia. En definitiva, que assumim els resultats electorals i ens posem a treballar ja”, ha conclòs Sánchez el seu discurs.

El document elaborat pel PSOE arran de la ronda de consultes amb entitats de la societat civil està “obert”, tal com han recordat darrerament diversos dirigents socialistes, i aquest dissabte Sánchez ha subratllat que hauria de representar no només les reivindicacions del seu partit sinó també les d’Unides Podem. Aquestes més de 300 propostes són la base amb què el PSOE vol convèncer el seu soci preferent, a partir d’un acord programàtic que no inclogui l’entrada de membres de la formació lila al consell de ministres. Sánchez ha reiterat des de Toledo la petició perquè Podem faci “un pas al front” i “desbloquegi” la investidura, iniciant així una “legislatura i un govern progressista”. 

 

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: