Sánchez signa amb els presidents autonòmics un compromís de coordinació contra el virus de què s'autoexclou Torra

El cap de l'Executiu, Pedro Sánchez , ha subscrit un compromís per actuar en "coordinació, col·laboració i solidaritat" i de manera recíproca amb el conjunt dels presidents i presidentes autonòmics de què s'ha autoexclòs el president de la Generalitat, Quim Torra .

A l'acabament de la videoconferència que Sánchez va mantenir en el matí d'aquest diumenge amb el conjunt dels presidents autonòmics, també Torra, tots els participants amb l'única excepció de l'català han subscrit un comunicat conjunt que ha difós el Palau de la Moncloa.

En el text, es comprometen a fer front a l'emergència sanitària generada per la pandèmia de coronavirus "des de la unitat d'acció" i actuant sota tres principis: "coordinació, col·laboració i solidaritat". "Mantindrem una comunicació fluida i eficaç sobre tots els assumptes que afecten la pandèmia", prometen. De fet, és intenció de Sánchez mantenir de manera setmanal una videoconferència com la d'avui amb els presidents autonòmics.

"Reforçarem l'acció conjunta de totes les administracions, i en col·laboració amb les organitzacions privades, afrontarem amb determinació les conseqüències sanitàries, econòmiques i socials d'aquesta greu crisi i li donarem resposta", afirmen.

Constaten així mateix la necessitat "urgent" d'adoptar mesures econòmiques i de suport a empreses, autònoms i treballadors, que començaran a aprovar-se al Consell de Ministres d'dimarts que ve.

Els signants reconeixen la gran tasca que estan realitzant els professionals sanitaris, als quals s'ha de proporcionar tots els recursos econòmics i materials que siguin necessaris i fan una crida a la ciutadania perquè es mantingui a casa i eviti els desplaçaments, excepte en casos d'extrema necessitat, com a comportament imprescindible per aconseguir contenir el virus.

20 minutos

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: