Sánchez assegura que esgotarà la legislatura amb o sense pressupostos

Rate this post

El president Pedro Sánchez ha ratificat avui davant de l’executiva del PSOE el seu propòsit d’esgotar la legislatura i de desenvolupar l’agenda social del seu govern “amb o sense pressupostos”, ha explicat en roda de premsa el ministre de Foment i secretari d’Organització socialista, José Luis Ábalos.

Després d’assegurar que Sánchez “no renuncia a cap suport” per tirar endavant els comptes de 2019, Ábalos ha defensat que “res no té a veure” el procés judicial contra els líders independentistes del “procés” amb el debat pressupostari: “no es pot vincular, res no té a veure una cosa amb l’altra”, ha afirmat.

No obstant això, ha subratllat que el que prioritza per a l’Executiu és posar en marxa la pujada del Salari Mínim Interprofessional (SMI), l’actualització de les pensions i els ajuts als majors de 52 anys, entre altres objectius, i que compta amb “instruments” per dur-lo a terme si el seu projecte pressupostari no tira finalment endavant.

Petició de l’Advocacia

En la seva compareixença, el ministre ha tornat a admetre que l’Advocacia de l’Estat atén la política del govern espanyol, com a òrgan dependent de l’Administració que és, però ha rebutjat que això suposi que “hi ha ingerència” o que “demani un informe que no sigui ajustat a dret”.

També ha descartat que Sánchez tingui intenció d’impulsar una actualització del delicte de rebel·lió, com va anunciar el maig passat, per considerar que “en ple procés judicial no es pot plantejar aquesta reforma” del Codi Penal.

Anar a la font
El Nacional

Powered by WPeMatico

Translate »