Sánchez anuncia que canviarà la llei perquè els bancs paguin l’impost d’hipoteques

Rate this post

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha comparegut aquest matí a la Moncloa per anunciar mesures legislatives sobre el pagament de l’impost de les hipoteques, després que ahir es conegués la decisió del Suprem sobre l’impost hipotecari, que va concloure que tot seguiria com els darrers 20 anys, sent el client qui es faci càrrec de l’impost. Així, ha explicat que canviarà la llei per tal que “mai més” sigui el client qui s’hagi de fer càrrec d’aquest impost.

“Modificarem la llei que regula l’impost per tal que sigui la banca i no el client que pagui aquest impost”, ha assegurat. Sánchez s’ha mostrat contrari a la decisió del Suprem, assegurant que “la situació no és positiva ni per les entitats financeres, ni pels jutges, ni pels ciutadans”. Així, planteja un reial decret-llei que “espero que sigui validat per les Corts generals”, per tal que “mai més siguin els ciutadans qui s’hagin de fer càrrec d’aquest impost”. 

“Comprar un habitatge és un gran pla d’inversió que ha de tenir seguretat jurídica”, ha assegurat el president de l’estat espanyol, i “el mercat hipotecari és molt competitiu”. És per aquest motiu que Sánchez ha explicat que “volem crear una entitat independent que reforci els interessos dels consumidors”.

Seguirà ampliació

Anar a la font
Carlota Serra

Powered by WPeMatico

Translate »