San José: “Es pot ser independentista i jugar a la selecció espanyola”

Rate this post

El futbolista de l’Athletic Club, Mikel San José, ha parlat extensament i sobre tot tipus de temes en una entrevista a la revista Panenka. El navarrès no ha tingut cap problema en expressar sentiments, parlar de l’actualitat del futbol, però també obrint-se als temes independentistes o sobre l’1 d’octubre viscut a Catalunya.

“Es pot ser independentista i jugar a la selecció espanyola. Una cosa no treu l’altra. És un orgull que es fixin en tu, que creguin que pots aportar. El futbolista, al final vol jugar grans tornejos”, ha afirmat San José sobre el seu sentiment i el seu passat com a internacional. Unes declaracions que tornen a posar el focus en el debat nacional de la selecció i que en els últims anys ha encès el blaugrana Gerard Piqué.

El jugador de l’Athletic Club ha opinat sobre el recordat dia 1 d’octubre a Catalunya i la jornada del referèndum: “Vaig sentir tristesa. Potser no era la forma de fer-ho, potser no era legal o era anticonstitucional, no ho sé. Jo en aquestes coses no m’he de ficar. Sí que crec que la majoria de la societat catalana té la intenció de votar, vol poder decidir i l’1-O va sortir a fer-ho amb un simple vot a la mà. I la resposta que es van dur va ser desafortunada i desproporcionada”. Unes declaracions que són molt clares, sinceres i que tampoc creen daltabaix. Demostració ben real d’un futbolista capaç de parlar de tots els temes.

San José també ha valorat el passat d’ETA al País Basc. “Ara es percep més tranquil·litat. Tothom es va alegrar. És important que el futur d’Euskal Herria sigui d’aquesta manera. El País Basc té ara una cosa que abans no tenia. Quan ETA es va desarmar va ser una gran notícia de la qual tot el món es va alegrar”, ha explicat el futbolista navarrès.

I finalment ha parlat sobre Ernesto Valverde, el seu entrenador a l’Athletic Club fins la temporada passada i ara tècnic del Barça. “Van ser quatre anys d’un nivell altíssim. És l’entrenador que millor ha sabut gestionar el vestuari, les emocions i les necessitats dels jugadors en cada moment. Per a mi, ell sempre serà un referent”, ha conclòs.

Anar a la font
El Nacional

Powered by WPeMatico

Translate »