Salvini tanca el port a 87 immigrants i els desitja un “bon viatge”

Rate this post

L’ONG espanyola Proactiva Open Arms va informar ahir que ha rescatat 87 persones al mar Mediterrani i el ministre de l’Interior d’Itàlia, l’ultradretà Matteo Salvini, que manté una línia dura contra la immigració, va assegurar que no desembarcaran al país.

La notícia del socors al mar ha estat comunicada pel fundador de l’ONG, Oscar Camps, en un missatge a Twitter en el qual ha denunciat que aquestes persones portaven “dues nits a la deriva”.

“Més de 50 hores amuntegats en un bot entre gasolina vessada i altres fluids. Podríem haver-nos quedat a casa però aquestes 87 vides s’haurien enfonsat sense sentit. Ningú no mor per a la UE, només desapareixen i ningú no paga per això”, va escriure.

Salvini, que també és vicepresident del govern italià i líder de la ultradretana Lliga, va reiterar en un missatge a la mateixa xarxa social que no permetrà a l’embarcació atracar en un port italià.

“El vaixell espanyol Open Arms ha socorregut uns 90 immigrants a les aigües líbies. Ja que fa vint dies van declarar que ‘els ports italians no són segurs’ perquè està Salvini, estic segur que portaran a aquests immigrants a qualsevol altra part, abans que a Itàlia. Bon viatge”, va comentar.

Salvini continua així amb la seva promesa de tancar els ports italians a les ONG que salven vides a la Mediterrània, una decisió que ha justificat assegurant que la seva intenció és contenir la immigració il·legal cap a Europa, a través d’Itàlia. En aquest sentit, va demanar al juliol que la Unió Europea (UE) reconegui Líbia com un port segur per permetre el retorn immigrants i frenar el flux cap al Vell continent.

Anar a la font
El Nacional

Powered by WPeMatico

Translate »