Salvador Illa accepta les regions sanitàries

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha acceptat finalment les regions sanitàries com a àrees de referència per gestionar el desconfinament de Catalunya, tal i com reclamava el Govern, i aquest divendres ha anunciat que accepta la proposta de la Generalitat perquè les regions del Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i l’Alt Pirineu-Aran passar a la fase 1 el dilluns 11 de maig.

“Ara és més necessària que mai la disciplina social, la distància interpersonal, el rentat freqüent de les mans, la higiene i l’ús obligatori de mascaretes”, ha afirmat Illa en roda de premsa. El ministre ha destacat que “un 51% dels ciutadans espanyols poden passar a fase 1”.

La fase 1 de desescalada permet fer reunions dins i fora de casa amb un màxim de 10 persones, tret de les vulnerables, les que tinguin simptomatologia o gent gran. En aquests territoris es permetrà l’ús de cotxe de fins a 9 places per aquells que comparteixin domicili. Però no es podrà canviar de regió sanitària si no és per anar a treballar o per força major.

Les terrasses de bars podran obrir al 50% de la seva capacitat i les botigues de menys de 400 metres quadrats podran aixecar la persiana sense que els clients hagin de demanar cita prèvia per anar-hi. També es podran instal·lar els mercats ambulant de tot tipus mantenint la distància de seguretat i al 25% de parades.

Anar a la font – e-noticies

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: