Salut nega rebrot a Lleida

El departament de Salut de la Generalitat proposarà a partir de dilluns vinent retardar el canvi de fase per a Lleida, després de detectar un rebrot de nous casos.

El retard en el canvi de fase 1 a 2 per Lleida es deuria al fet que s’han detectat cadenes de transmissió del Covid-19 en empreses agroalimentàries que han mantingut serveis mínims i que les autoritats acabarien de detectar, segons el departament de Salut.

En concret, el dia 11 de maig, quan es va aprovar la proposta de desescalada de Lleida a fase 1, la taxa d’incidència acumulada en 7 dies era de 12,1 casos per 100.000 habitants, mentre que a data del 22 de maig és de 42,7 casos per 100.000 habitants.

No obstant això, Marc Ramentol, director general de Professionals de la Salut, ha afirmat en declaracions a RAC1 que “no tenim indicis que hi hagi cap rebrot epidèmic en cap regió sanitària. El tema de Lleida l’estem estudiant. Costa posar-li aquest nom. Estem parlant de clústers que han estat actius en les últimes setmanes”.
 
“Es tracta de la detecció d’unes cadenes de transmissió que ja feia setmanes que actives, però amb l’augment de la capacitat de diagnòstic s’han posat de manifest”, ha explicat.

“Si fos una situació greu segurament hauríem hagut de prendre un altre tipus de mesures, més enllà de mantenir la fase 1. Sempre hem dit que qualsevol mesura de desconfinament és susceptible de ser revisada”, ha afegit, a més de sentenciar que “des d’un punt de vista assistencial, el repunt de Lleida no s’està traduint perquè són casos lleus i asimptomàtics”.

Anar a la font – e-noticies

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: