Sacrifiquen els gossos que van matar una mare i una filla a Madrid

Rate this post

Els gossos que van matar a mossegades una mare i una filla a Madrid han estat sacrificats per la protectora que els havia acollit després de l’incident. L’informe dels veterinaris del Centre Integral d’Acollida d’Animals de la Comunitat de Madrid (CIAAM) constatava l’alt nivell d’agressivitat dels animals, la dificultat del seu maneig, la falta de documentació i la manca de vacunes contra la ràbia, la qual cosa podria posar en perill la seguretat dels treballadors i de la resta dels animals.

En total, el centre ha sacrificat sis gossos, els dos implicats en l’incident i quatre més que també vivien al xalet de Colmenar de Oreja on es va produir l’atac. Les anàlisis preliminars han conclòs que els dos animals autors de l’agressió, de la raça Dogo de Bordeus estaven creuats amb American Staffodshire Terrier, de la qual procedeixen els altres quatre. La primera raça no és en la llista de perillosos a la Comunitat de Madrid (encara que sí a Catalunya i altres països) mentre que els American Staffodshire sí que són a l’esmentat catàleg.

Des que van ser recollits del xalet dimecres passat, quan es va produir l’atac, els gossos han estat en quarantena. Els agents del Servei de Protecció a la Naturalesa (Seprona) de la Guàrdia Civil van prendre mostres a les dues mortes per determinar quins gossos els havien atacat i si tenien alguna malaltia.

Els veterinaris del CIAMM han practicat unes anàlisis clíniques i es estudi el seu comportament i característiques físiques, el grau d’agressivitat mostrat i les seves possibilitats de recuperació i sociabilització. Les conclusions dibuixen un perfil comú a tots els gossos: la seva destacada morfologia, potents i de caràcter agressiu, amb possibilitat d’atac a persones i animals.

Segons l’informe i d’acord amb la Llei de Protecció d’Animals de Companyia, el Govern regional ha dictaminat el seu sacrifici “pel greu i imminent risc per a la seguretat de les persones i altres d’animals que demostrava la seva agressivitat manifesta, així com per raons de benestar animal”, segons les mateixes fonts regionals.

La Guàrdia Civil continua la investigació dels fets. Els agents estan recopilant informació davant de la falta de vacunes i llicències, que podrien comportar des d’elevades multes fins a acusacions de negligència greus per tinença d’animals al marit d’una de les mortes, amo del xalet on vivien els gossos.

Anar a la font
El Nacional

Powered by WPeMatico

Translate »