Rufián, a Borrell: ‘El millor desinfectant és la cal viva; i cal escoltar els experts’

Rate this post

Cascada de dures crítiques d’ERC a l’ex-ministre socialista i militant del PSC, Josep Borrell, pels seus comentaris en campanya sobre la presó del candidat republicà, Oriol Junqueras, i la necessitat de ‘desinfectar’ Catalunya per la ‘ferida’ de l’independentisme. Al míting d’Esquerra a Mataró, el diputat al Congrés Gabriel Rufián ha carregat contra el socialista per ‘mofar-se’ de Junqueras, i ha criticat que ‘parli de desinfectar Catalunya’.

‘Li hem de dir que el millor desinfectant és la cal viva. I cal escoltar sempre els experts’, ha etzibat, deixant anar la vinculació entre els socialistes i els GAL, fent referència a algunes de les pràctiques que es van atribuir al grup terrorista. A més, Rufián ha desitjat que aquest Nadal que ve Borrell, ‘quan mengi gambes en algun reservat d’un restaurant de Madrid amb els fills, recordi que Junqueras estarà a Estremera sense els seus’. ‘Miserable sou’, ha afegit, contundent.

I és que aquest qualificatiu de ‘miserable’ ha planat sobre diversos dels discursos dels republicans al seu míting de Mataró. Un dels més contundents en la seva intervenció i que també ha utilitzat aquest adjectiu és el candidat número 15 de la llista d’ERC i líder de Demòcrates de Catalunya, Antoni Castellà. ‘És un miserable. Ell passarà el Nadal menjant-se els torrons en família, l’Oriol no podrà ni veure la família. És un miserable’, ha dit, tot afegint que la referència a la ‘desinfecció’ l’ha fet anar més enllà. ‘Això és feixisme. Si d’alguna cosa està malalta la societat catalana, és de democràcia, i el 21-D desinfectarem Catalunya de feixisme’, ha sentenciat.

L’avi de Manuel Valls ‘a la presó’
Però Castellà no només ha carregat contra els socialistes. El candidat ha volgut també criticar que l’ex-primer ministre francès Manuel Valls hagi estat fent campanya amb el PSC, el PP i Cs. ‘Valls, aquell que es va treure de sobre Macron’, ha dit, per definir-lo, tot afirmant que el francès, d’origen català, ‘no es capaç de recordar que el seu avi, catalanista profund, i que va fundar el diari El Matí’. ‘Si estigués el seu avi aquí avui, probablement acabaria a la presó. Sí, el nacionalisme d’estat és l’amenaça més gran d’Europa’, ha etzibat, arrancant els aplaudiments dels assistents al míting de Mataró.

Anar a la font

Powered by WPeMatico

Translate »