Rubalcaba: “La via unilateral del separatisme a Catalunya ha mort”

Rate this post

L’exvicepresident del Govern Alfredo Pérez Rubalcaba ha assegurat que “la via unilateral del separatisme a Catalunya ha mort“. “Aquesta via està ja clausurada. L’independentisme està fracturat: mai més un Govern català no tornarà a saltar-se la llei”, ha afegit.

L’exvicepresident ha explicat que, segons el seu parer, l’independentisme està avui “fracturat”. “Ja sabíem que ho estava, però avui ho està més”, ha assenyalat, per després afegir: “Del constitucionalisme no podríem dir que mantenen la unitat estratègica, encara que jo no ho comentaré.”

Rubalcaba en un acte de SSC

Rubalcaba s’ha expressat així durant un acte de Societat Civil Catalana celebrat en el madrileny Club Segle XXI. “És trist per a la democràcia recordar a través del Codi Penal que la primera norma que cal complir és que es compleixin les lleis. Però la culpa que calgui fer-ho no la té sinó qui les va incomplir”, ha asseverat l’expresident.

En aquest sentit, Rubalcaba ha opinat que la qüestió catalana té “difícil solució”, més encara si el bloc constitucionalista “divergeix en el diagnòstic”.

“La gent que va sortir al carrer a Catalunya en les manifestacions convocades per SSC no ho va fer de manera accidental: va sortir per quedar-se. Arran d’això, milers de catalans van dir que eren espanyols i que volien continuar sent-ho”, ha destacat Rubalcaba, que creu que “a Catalunya no es podrà fer sense comptar-los”.

Anar a la font
El Nacional

Powered by WPeMatico

Translate »