Ricky Martin fa un ‘Josep Borrell’ i indigna els indis americans

Rate this post

Fa una setmana, Josep Borrell feia esclatar la polèmica amb les seves declaracions racistes sobre els indígenes americans: “En los EEUU lo único que hicieron fue matar a cuatro indios. Una manera roí de blanquejar anys i panys de matances contra els nadius americans. El ministre espanyol d’Exteriors va demanar perdó, a la seva manera. Però no es va salvar de protagonitzar un gag del Polònia que el deixava com un drap brut.

josep borrell polonia indi balla

Queco Novell imita Josep Borell al ‘Polònia’ | TV3

Les associacions d’indis americans no van trigar a reaccionar, i van denunciar que Borrell és “supremacista i negacionista”.

Als EUA sovint hi ha tibantor entre les diferents comunitats que conformen el país. Una situació de la que no s’escapen ni tan sols els artistes. Ara li ha tocat el rebre al cantant portorriqueny Ricky Martin, que l’ha fet grossa a Instagram. En una fotografia del seu perfil, l’artista apareixia amb un plomall indi al cap.

ricky martin plomall indi

La fotografia de Ricky Martin amb un plomall indi al cap a fet esclatar la xarxa | @ricky_martin

Un munt de persones han atacat el cantant. L’acusen d’apropiació cultural i de ser un frívol. Alguns nadius americans s’han sentit ofesos amb la fotografia i ho consideren un insult a les tribus americanes precolombines.

indis americans wikipedia

Nadius americans | Wikimèdia

No és el primer cop que acusen un artista d’apropiació cultural. Sense anar més lluny, Rosalía ha hagut de fer front darrerament a un munt de crítiques que apunten en aquesta direcció. Per atacar-la li han arribat a dir “paya sin sangre andaluza”.

rosalia efe

Rosalía | EFE

Per acabar amb la polèmica, Ricky Martin ha decidit esborrar la publicació d’Instagram. Però és massa tard. La fotografia corre com la pólvora a través de les xarxes socials.

Anar a la font
David Gorman

Powered by WPeMatico

Translate »