Revelen el que més detesta Joan Carles (“Se cabr… si le llaman así”)

Rate this post

El rei emèrit Joan Carles està preocupat. Al rei emèrit Joan Carles hi ha una cosa que l’amoïna. El rei emèrit Joan Carles n’està tip. Però si es pensen que el rei emèrit Joan Carles està capficat per la foto que es va fer amb el príncep hereu de l’Aràbia Saudita, van molt errats. Per què repetim tant la fórmula “el rei emèrit”? Perquè és precisament això el que el té enfurismat. 

Joan Carles amb el príncep de l'Aràbia Saudita EFE

Efe

Anem a pams. Haver-se fotografiat amb Bin Salman, assenyalat per la CIA com l’home que va ordenar l’assassinat del periodista Jamal Khashoggi, li preocupa al pare del rei el mateix que els ciutadans de Vigo que li cridaven ¡Viva la República!” o “¡A tope sin drogas!” a la sortida d’un restaurant. És a dir, res. Com si sentís ploure. I això que les crítiques han arribat per terra, mar i aire. Casa Reial, de portes enfora, aigualeix la greu imatge assegurant que “la salutació entre tots dos va ser estrictament protocol·lària i sense transcendència institucional“.

joan carles enfadat gtres

GTRES

De portes endins ja és una altra cosa. Segons explica el diari El español, Zarzuela va desaconsellar el viatge des d’un començament: “La idea era mala desde el principio. Anula viajes de trabajo, o más bien, se los anulan por sus problemas de salud y se marcha a ver la Fórmula 1. La foto es un buen mandoble para nosotros, para todos”, admet una font de Palau. Quedin-se amb el concepte: mandoble.

joan carles brindant gtres

GTRES

La mateixa gola pregona asseguren que els ha reconegut que al Borbó el que més li empipa del món és que el considerin un rei emèrit, “un apelativo que él detesta y considera prácticamente un insult“. Ell encara es considera rei. L’etiqueta d“emèrit” es va gestar en mig del procés d’abdicació entre el futur cap de la casa del rei, el cap de protocol i la mà dreta de Joan Carles, Rafael Spottorno, quan el pare de Felip va abdicar. Però amb el temps i les ficades de pota del monarca, a Zarzuela es lamenten i creuen que haurien d’haver fet com a Holanda, on la reina Beatriu va passar a ser princesa per no entorpir el rei Guillem, el seu fill.

rei firma abdicacio GTRES

GTRES

Però JC té tirada al títol i no està disposat a abdicar de càrrecs on se l’anomeni “Rei”. Les  mateixes fonts expliquen al mitjà que “el equipo del Emérito se negó en rotundo, querían conservar el título, porque no se le puede ni llamar emérito porque se cabrea. Ya lo decía la reina Sofía, el rey muere rey, pero nunca pensamos que lo fuera a decir tan en serio“. Al diccionari se’ns diu que la paraula “emèrit” significa “que s’ha retirat d’un càrrec o ocupació i gaudeix d’algun premi pels seus bons serveis“… Mai una paraula va ser tan mal utilitzada per referir-se a algú.

Anar a la font
Darío Porras

Powered by WPeMatico

Translate »