Revela’T: La fotografia analògica baixa a Barcelona des de Vilassar

Rate this post

La cinquena edició del Revela’T, el gran festival de fotografia analògica en temps de la fotografia digital, se celebrarà de l’11 al 27 de maig, a Vilassar de Dalt, la seva seu original, i a Barcelona, on cada cop s’expandeix més. Seran 50 exposicions en total, 30 a Vilassar i 20 a Barcelona. L’any passat 12.000 persones van participar en les seves activitats, i s’espera que enguany encara hi acudeixin més. Per només 6 € es pot comprar una entrada que permet veure totes les exposicions durant un cap de setmana. I qui vulgui, a més a més, participar en totes les activitats i obtenir el llibre de l’exposició, pot optar per un abonament de 55 € (en venda anticipada, 60 € a taquilla).

Homer al lema

Consolidat com a referent internacional, el Revela’T 2018 es presenta sota el lema “Odisseys”, remetent a L’Odissea d’Homer, i apropa projectes fotogràfics de llarga durada, que esdevenen viatges creatius i personals plens d’aventures. Partint d’aquesta premissa, Revela’T 2018 descobreix l’obra d’artistes internacionals com l’actor Jeff Bridges (EUA), Ariko Inaoka (Japó), Ryan Wiedeman (EUA), Alejandro Chaskielberg (Argentina), Luther Gerlach (EUA), Natalie Daoust (Canadà), Jeff Michalek (EUA), Fernanda Larraín (Xile), Fernando Miranda (Colòmbia), Juliana Kasumu (Nigèria) o Florian Reischauer (Alemanya), entre d’altres. També ens apropa l’obra de fotògrafs espanyols com Javier Arcenillas o Gloria Oyarzabal així com de casa nostra com el reconegut Ferran Freixa. Molts d’aquests artistes hi seran presents durant els dies del festival.

michael kenna copia red1

Michael Kenna.

Barcelona, subseu de Vilassar

Aquest 2018 el Festival de Fotografia Analògica multiplica també la seva connexió amb Barcelona amb l’OFF Revela’T, fent-se present a 13 galeries i espais de la capital amb un total de 20 exposicions de fotògrafs locals o estrangers majoritàriament establerts a Barcelona, amb noms com Michael Kenna, Alfonso de Castro, Irene Cruz, Israel Ariño o Laurenz Berges.

alfonso de castro1

Alfonso de Castro.

En tres caps de setmana

Enguany el festival es divideix en tres caps de setmana. Durant el primer, de l’11 al 13 de maig, s’inauguraran les exposicions i es podran fer visites guiades, el segon, del 18 al 20 de maig, estarà relacionat amb el cinema i el fotollibre i el tercer, del 25 al 27 de maig, el més intens, comptarà amb fira comercial, market, xerrades, demostracions, trobades de diferents col·lectius, menjars populars i la festa ReBelaT. El gruix del festival és principalment expositiu, però paral·lelament s’organitzen moltes activitats que ajuden a conscienciar al públic de la importància de la fotografia analògica en el món de l’art i de la cultura.

alejandro chaskielbert the captain 1m

Alejandro Chaskielberg, The Captain.

Els tallers

Revela’T 2018 ofereix  tallers repartits entre el segon i el tercer cap de setmana del festival. Durant el segon cap de setmana, dedicat al fotollibre i el cinema, es realitzarà el taller “El fotollibre: concepte, desenvolupament i realització”, impartit per Enric Montes i Israel Ariño d’Ediciones Anómalas, així com un taller de Super 8 mm, impartit per Dagie Brundert. El 23 i 24 de maig l’especialista Luther Gerlach impartirà un taller sobre la tècnica del col·lodio humit, que compta amb més de 150 anys d’història i està vivint una revifada gràcies a les seves particularitats. El darrer cap de setmana del festival s’oferiran tres tallers més: “Claus per disparar en analògic”; “Taller de fotogravat” i “Taller d’Oilprint Rawlins”. 

ariko inaoka 02 3m

Ariko Inaoka.

Les activitats complementàries

A part dels tallers, hi haurà xerrades sobre temes com el fotollibre, el col·lodió humit, la biblioteca de Foto Colectània, els recursos per l’autoedició, la fotografia en femení, el fotoperiodisme o els joves fotògrafs, entre d’altres. També es faran demostracions de fabricació de càmeres reciclades o de la tècnica de cianotípia gegant. En aquesta edició també s’inicien unes jornades de LABsurfing amb l’objectiu de crear connexions entre diferents projectes fotogràfics singulars. Els més menuts comptaran també amb activitats específiques per fer-los gaudir de la màgia de l’analògic.

 

Fotografia de portada: Isabelle Levistre, La battue.

Anar a la font
Gustau Nerín

Powered by WPeMatico

Translate »