Renuncien al premi Princesa de Girona pel paper del Rei en la qüestió catalana

Rate this post

L’enginyer Bernat Ollé i l’investigador Romain Quidant han renunciat als Premis Fundació Princesa de Girona arran de l’actitud que ha tingut Felip VI en el conflicte entre Catalunya i Espanya. En una carta, ambdós guardonats assenyalen que l’actitud del monarca s’ha allunyat de les posicions neutrals de la Corona. 

En una carta que ha publicat a les xarxes socials, l’enginyer de Reus i l’investigador francès consideren que la Casa Reial ha “liquidat” el paper de la institució, que “durant anys” —assenyalen— s’havia caracteritzat per “construir ponts”. Els guardonats pel premi consideren que aquesta actitud s’ha fet palesa amb posicionament de la Corona i especialment, després del discurs extraordinari del Rei del passat 3 d’octubre, en què va assenyalar l’independentisme com a responsable de la situació de tensió i va fer una crida als poders de l’Estat per actuar a Catalunya.

Els premiats consideren que el Rei ha “ignorat” la violència policial, tot amb un posicionament que ha “donat l’esquena a la voluntat de milions de catalans”. Amb tot, creuen que Felip VI “ha donat el vistiplau explícit” a la violència d’Estat de l’1 d’octubre i l’empresonament del Govern i dels líders de les entitats independentistes.

Els dos guardonats retornaran els 10.000 euros de premis com les escultures que se’ls va atorgar. També han demanat que l’entitat esborri tot allò que els vinculi amb la Fundació, tot amb l’objectiu que tant Ollé com Quidant ja no apareixen a la web oficial de l’entitat. Ollé va rebre el premi Empresa 2015 i Quidant el d’Investigació Científica en l’edició del 2011.

Anar a la font
Albert Acín

Powered by WPeMatico

Translate »