Renfe cancel·la 325 trens per la vaga convocada demà

La segona jornada d'aturades convocada pel sindicat CGT per a aquest dimecres 14 de juliol, ha provocat la cancel·lació d'uns 325 trens, entre l'AVE i Llarga Distància, Mitja Distància i Mercaderies. La vaga coincideix amb l'inici del pont d'agost del dia 15, en el qual s'espera més mobilitat per les vacances d'estiu.

El segon dels quatre dies d'aturada parcials del CGT, també afectarà la circulació dels trens de Rodalies, que a Catalunya funcionarà al 50% que s'elevarà al 75% en el cas de coincidir amb franges d''hora punta'. En el cas de la Mitja Distància, Foment ha fixat uns serveis mínims del 65% i als trens d'Alta Velocitat i Llarga Distància al 78%.

Les vuit hores d'aturada previstes es preveuen entre les 12.00 i les 16.00 hores i entre les 20.00 i les 24.00 hores. La resta de la jornada, els trens funcionaran amb normalitat. Les dues pròximes convocatòries del CGT estan previstes per al 31 d'agost i l'1 de setembre.

renfe vaga ACN

Estació de Sants de Barcelona / ACN

El Ministeri de Foment atribueix els alts percentatges de serveis essencials al fet que les aturades es convoquen un dia d'"excepcional moviment de viatgers". Argumenta en la seva resolució que "coincideixen la mobilitat pròpia de dies laborals amb l'operació sortida i retorn vacacional, i amb l'inici del pont del 15 d'agost, afectant, per tant, tots els tipus de trens". I conclou Foment que "de no determinar-se serveis mínims, l'exercici del dret a la vaga originaria un dany superior i innecessari per als ciutadans".

Malgrat això, CGT va estimar, de cara a les aturades del 31 de juliol, que els serveis mínims decretats eren "desmesurats" i que generaven un "enorme desequilibri entre el dret fonamental de vaga i el dret a la mobilitat". Amb la seva convocatòria de vaga, que succeeix la que CCOO va dur a terme en l'operadora el passat 15 de juliol, el sindicat reclama un augment de la plantilla de Renfe.

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: