Recreació en 3-D de l’afectació de la variant nord d’Olot

La coordinadora Salvem les Valls ha publicat a les xarxes socials tres fotomuntatges en tres dimensions dels tres punts més fràgils del futur recorregut de la variant nord d’Olot. Vol conscienciar així l’opinió pública del sobredimensionament que, a criteri de l’entitat, tindrà la nova infraestructura, ara en fase de resolució d’al·legacions als estudis de traçat i ambiental, si s’acaba construint amb el disseny ara previst.

Els fotomuntatges encarregats per Salvem les Valls a una enginyeria de la qual no ha volgut fer públic el nom, són dels dos giratoris de grans dimensions i d’un tram en trinxera i vies laterals.

El primer dels giratoris (fotomuntatge i fotografia de l’esquerra) és el que es projecta al sector de la carretera de Riudaura, entre els pisos Garrotxa i el límit del terme municipal d’Olot. En aquest punt, es veu la via principal amb dos carrils per sentit de circulació des de la sortida del túnel de la Pinya i que passa elevada per superar l’actual carretera de Riudaura, que dona accés al poble, a la parcel·lària de la Vall d’en Bas i, en sentit oposat, cap al vial principal del Pla de Dalt.

El segon (a les imatges del centre) dels giratoris es preveu fer al pla de Sant Andreu, del qual Salvem les Valls remarca que és l’única gran plana agrícola que hi ha a Olot. Aquest giratori ha de distribuir el trànsit cap a l’hospital, als polígons del sector nord i al centre de la ciutat per l’avinguda de Sant Joan de les Abadesses, amb dos giratoris més secundaris prop del centre sanitari.

I, finalment, el tram en trinxera (a la dreta de la informació gràfica), l’estudi de traçat el preveu paral·lel al polígon del pla de Baix, on també hi ha un accés elevat en forma de rotonda, que a la imatge s’hi recrea molt parcialment. Al fotomuntatge hi ha representats també carrils a banda i banda de l’autovia, que és la subterrània. Segons el projecte de traçat, un dels vials de la dreta i un dels de l’esquerra han de servir per al trànsit intern en aquest sector; és a dir, perquè el trànsit intern no hagi d’accedir a l’autovia. A més, hi ha un carril més a banda i banda, que són per als vehicles que sí que necessiten aquest accés al tronc principal. La finalitat d’aquests fotomuntatges tridimensionals, elaborats per professionals a partir dels plànols de l’estudi de traçat oficial, queda molt clara en una de les piulades al Twitter amb què Salvem les Valls els ha difós: “De veritat no es poden trobar altres solucions?”, sentencia.

Anar a la font – El Punt Avui

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: