RACó MUSICAL: Arriba la 12a edició del Portalblau, el festival de música i art a la Mediterrània

El dijous 11 de juliol s’estrena la 12a edició del Festival Portalblau de l'Escala (Alt Empordà) que s’allargarà fins al pròxim 9 d'agost. El certamen aposta per una programació que tindrà la crisi dels refugiats com a teló de fons. La primera activitat serà el mateix dijous al matí amb l’acció artística Mare mortum, de Marc Sellarès que tindrà lloc a la platja del Rec del Molí de l’Escala. La programació musical l’obrirà també dijous Marc Parrot amb el seu últim treball Refugi (Música Global, 2018), que, sota la direcció escènica de Los Galindos i acompanyat de Lluís Cartes (bateria i guitarra) i Dani Ferrer (teclats), actuarà en una iurta tibetana instal·lada a la plaça del III Centenari de l'Escala.

La guanyadora de l’edició 2018 del Concurs Sons de la MediterràniaClàudia Cabero, protagonitza l’altra proposta musical d'aquest cap de setmana de juliol. La cantant presentarà gratuïtament divendres a l’Alfolí de la Sal el seu debut discogràfic Melic(Autoedició, 2018) i avançarà alguns temes del seu segon treball que veurà la llum després de l’estiu. Les propostes d’aquesta primera setmana es completaran amb la conferènciade divendres dels periodistes especialitzats en migració a Europa Martí Albesa i Sara Montesinos, i el dissabte amb l’experimentat corresponsal a l’Orient Mitjà Tomás Alcoverro.

El festival Portalblau, que a més de música, teatre i reflexió també inclou música, circ,espectacles de carrer, poesia o exposicions, entre altres disciplines artístiques. Pel que fa a les propostes musicals, destaquen els concerts d’Alfred García i Paco Ibáñez al Mac Empúries;Pau Riba, en la seva gira 50 anys del disc Dioptria (Concèntric, 1970); Anna Roig & Àlex Cassanyes Big Band Project i Orpheus XXI al Mar d’en Manassa; Clara Peya i Rusó Sala a l’Alfolí de la Sal maridades amb vins del Club d’Enogastronomia de la Costa Brava; i el concert gratuit de Marcel Lázara i Júlia Arreydins el cicle "Portalblau al carrer", on també s'hi trobarà la poesia musicada de Josep Tero.

Les entrades pels concerts de pagament es poden adquirir a través d’aquest web.

Anar a la font – RACOCATALA.CAT

Deixa un comentari

%d bloggers like this: