RAC1 colonitza TV3 i Joan Maria Pou debuta líder

Rate this post

Laura Rosel firmaria fer un Pou: saltar del Grup Godó a TV3 i liderar. El locutor d’esports de RAC1 comença la seva trajectòria a la cadena pública com Puyal fa 30 anys: amb bon peu. El seu Cases d’algú va fer un 16,8% superant totes les altres cadenes. Va mantenir l’esplèndid 17,9% del Polònia que va fer referència a la destralada de l’IVA de Montoro. Els guionistes van calcular que el minut de monòleg final del programa equival a 200 € que cal pagar a Hisenda. Fan bé de sumar perquè el Polònia acabarà al juny després de 12 anys en antena si no s’injecten milions a TV3. 8tv podria recuperar el format que va néixer en aquella cadena quan es deia City TV amb el nom de Minoria absoluta. Queco Novell ja sortia al 2004 a la careta del programa d’imitacions polítiques fent de… Mariano Rajoy.

TV3 segueix trobant a la ràdio la pedrera de la nova tele: Ustrell, Còppulo, Rosel, Pou, Òscar Andreu… De moment, a TV3 en presència  guanya RAC1 a Catalunya Ràdio de llarg. Els vasos comunicants entre les dues emissores a banda i banda de la plaça de Francesc Macià tenen un túnel secret que va a Sant Joan Despí. Als platós de 8tv a Esplugues no tenen tants projectes i malden per fer un 3% de share. La TV de Godó es va quedar en un 2,1% de mitjana del dia amb Arucitys fent un 4,6% i 8 al dia un 3% pelat. Ni l’entrevista a Artur Mas els va fer destacar amb Laura Rosel encara en antena. El Preguntes freqüents de dissabte 20 de gener serà espatarrant. Han tingut un mes per preparar-lo.

rosel 8tv

8tv

I seguint amb l’èxit de RAC1 a TV3, cal recordar que l’embrió de l’Està passant neix a la ràdio de Godó amb aquell programa de política que presentava Toni Soler a l’emissora anomenat Minoria absoluta. A TV3, Soler ja supera el seu Polònia i fa més share: un 18,4%. Si els espectadors haguessin de triar quin dels dos programes tancar abans, potser el Polònia s’enduria una sorpresa. La resta de la graella ens deixa dues notícies per Jaume Roures: la seva cadena esportiva GOL lidera el dia amb el partit del Barça-Celta i un descomunal 22,4% mentre el seu sentenciat, encara que podria acabar als tribunals, Tarda oberta (13,2%) perdia pistonada respecte Sálvame (14,7%). A la tarda, 8tv va demostrar com n’és de dura la selva de les audiències. La reemissió de Deu n’hi dron va fer un 0% de share. Cap espectador. Abans la sèrie Los mosqueteros va fer un 0,1% i després el Fora de joc un 0,8%. Compte que la pel·lícula de la nit no sigui un mal averany:

Un funeral de mort va fer un correcte 2,4% però TV3 segueix cruspint-se les audiències en català fitxant locutors de RAC1. Algú els podria rebre amb un altre títol d’un programa de dijous: Quan arribin els marcians.

Anar a la font
Marc Villanueva

Powered by WPeMatico

Translate »