Quina espècie de rata és la major portadora d’hantavirus?

Aquesta setmana, la Xina ha registrat la primera mort per hantavirus, una malaltia amb símptomes similars al coronavirus però amb diferències rellevants. D'entrada, el contagi entre éssers humans no està demostrat i tan sols es produeix a través del contacte amb els rosegadors que en són portadors. El Global Times va confirmar la notícia però la majoria d'aquests casos s'han detectat, en els darrers temps, als països de l'Amèrica llatina

La mateixa Organització Panamericana de la Salut (OPS), adscrita a la OMS és la que dona més detalls d'aquesta malaltia. I els mateixos governs d'alguns països d'aquesta regió alerten i donen totes les característiques del tipus de rata que té més probabilitats de contagiar-se.

Per exemple, el govern de l'Uruguai o la Casa Rosada argentina detallen que es tracta de la rata "colillarga petita, gran i el ratolí morrut, que es troben principalment a les vores dels camins o prop de les canyes". I aclareix: "Altres rosegadors com els ratolins domèstics, rates de Noruega o rates de teulada no transmeten el SPH a les persones. No obstant és difícil saber si una rata té hantavirus o no, sempre hem d'evitar el seu contacte". 

Les recomanacions que estableixen si ens trobem una rata o ratolí mort és la cura en la seva prevenció: utilitzar guants de goma, ruixar la rata i la trampa amb un desinfectant, deixar-ho en remull cinc minuts i tirar el rosegador amb una bossa d'escombraries segellada. Les morts per hantavirus a l'Amèrica llatina l'any passat van obligar a evacuar diferents centres com una caserna militar a Bolívia o reforçar la bioseguretat a la Paz on van morir tres persones.

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: