Querella criminal contra l’Ajuntament per l’esfondrament dels nínxols de Montjuïc

Rate this post

Una cinquantena de famílies afectades per l’esfondrament de 144 nínxols al cementiri de Montjuïc el setembre de l’any passat han presentat una querella criminal contra l’Ajuntament de Barcelona i més en concret, contra el regidor Eloi Badia, el gerent de Cementiris de Barcelona, Jordi Valmaña i l’antropòloga responsable de l’exhumació i identificació de les restes humanes. Se’ls acusa d’un delicte de danys, profanació, falsificació de documents, prevaricació i malversació.

afectats nínxols montjuïc cementiri. Gisela Rodríguez

A l’acte hi han estat presents algunes de les famílies afectades, la seva portaveu Núria Miñana ha lamentat que gairebé un any més tard “no sabem on tenim els nostres difunts”. “És un dol obert que no podem tancar”, ha dit.

Assumir responsabilitats

Els advocats esperen que s’assumeixen responsabilitats per part dels responsables, “especialment en un ajuntament on hi ha un partit que sempre en parla”, ha dit l’advocat Miguel Duran, que alhora ha senyalat que tan bon punt la querella sigui admesa a tràmit “el regidor Eloi Badia hauria de dimitir i si no ho fa, l’alcaldessa Ada Colau l’hauria de cessar”.

Per José María de Palacio, també advocat del cas, l’alcaldessa hauria de demanar “perdó” o “fer un tuit referint-s’hi”. Ha destacat que és “el mínim” que hauria de fer un govern que es defineix com a “social”.

La querella l’han presentat pels despatxos d’advocats Duran i Duran Advocats i Palacio-Lassaletta Abogados.

Els advocats han posat en marxa una web de suport a les famílies https://afectatscementirimontjuic.com

(Seguirà ampliació)

Anar a la font
Gisela Rodríguez

Powered by WPeMatico

Translate »